Nordre Aker Budstikke

Tigrene bøtta inn med medaljer

Idres Abdulla fra Tiger Karateklubb - 1. Plass Shotokan kata. Idres fikk også bestemannsprøven. Foto: TROND ERIK STEINE

Tiger Karateklubb har innkassert så mange medaljer under årets NM, at leder Håkon Fredriksen har gått ut av tellinga.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2016 kl 15:53

KJELSÅS: I helgen har det vært arrangert NM i Karate på Bygdøy Tiger Karate har gjort det særdeles bra i årets NM. En haug med medaljer tar tigrene med seg hjem til Kjelsås. Tiger ble beste klubb på medaljestatistikk.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Steffen Larsen i Tiger Karate, og leder Håkon Fredriksen til venstre, sistnevnte også coach WKF Kumite - bildet fra tidligere anledning. Foto: ARKIV/TROND ERIK STEINE

– He, he. Ja, jeg har nok gått ut av tellinga, akkurat nå ihvertfall, ler leder av og trener i Tiger Karateklubb, Håkon Fredriksen.

– Mest fantastiske innsatsen

Han fortsetter.


– Dette er den mest fantastiske innsatsen jeg har opplevd av tigrene noen gang. I utgangspunktet var noen av utøverne også skadet, så vi var ikke så veldig optimistiske. Men så blir det bare så utrolig bra, sier Fredriksen.

– Jeg er veldig stolt av den innsatsen de har lagt ned. Vi gjorde det veldig godt i fjorårets NM også, og trodde ikke vi kunne overgå det. Men det har vi altså gjort i helgen!

Og hvordan får en klubb frem så mange gode utøvere?

Halvor Grønvold - til venstre - også Norgesmester i karate 2016 Foto: TROND ERIK STEINE

Samarbeid

– Det er samarbeid av alle - fra topp til bunn. I tillegg er det mange erfarne og veldig gode trenere i klubben. Det bør vel også drar frem at vi for noen år siden startet Team Junior. Det er vel også oppblomstringen fra det prosjektet vi ser resultatene av nå, tror Fredriksen.


Super innsats av Tiger Karateklubb i helgens NM - her fra venstre: Andrine Farnes Hilton, Irja Helén Malmstén Linnerud, Silje Marie Berge, Trond Erik Steine (både utøver og coach WKF Kata og Shotokan Kata/Shobu Ippon), Idres Abdulla, og Halvor Grønvold. Foto: PRIVAT

Han legger til.

– I tillegg betyr det nok mye å ha et fast, stabilt og fint sted å trene i. Som vi har ved Akerselva på Kjelsås - vi slipper å fly rundt fra hall til hall.

Klubben teller idag 230 stykker med stort og smått.

230

– Mange barn er med her, og nå er kapasiteten sprengt. Vi har også måttet sette opp ventelister, forteller Fredriksen, som til tross for pensjonistalderen - 67 år - på ingen måte har tenkt til å trappe ned karaten. Selv har han også vært aktiv utøver på høyt nivå, og formen er fortsatt inne.


– Ingen som overfaller meg i mørke smug, ler karatetiger Fredriksen.

Irja Linnerud til topps i Karate NM - 2016. Foto: PRIVAT

Tirsdag kveld blir det en liten markering av medaljesankingen. Det ble også vist superfinaler på TV-2 SUMO fra NM'et, der både Idres Abdulla og Steffen Larsen var med. Idres vant finalen, mens Steffen tapte på en dommeravgjørelse.

Silje Marie Berge til topps i Karate NM. Foto: TROND ERIK STEINE

Her er oppdatering fra klubben selv, om helgens innsats.


Caspar Fløe Marschall: Gull i SI kata 13-15 år 3-1 kyu gull i wkf kata kadett. 2* Norgesmester

Rasmus Moldstad Bakken: Bronse SI kumite 13-15 år 3-1 kyu og gull i wkf gutter kadett +70kg. Norgesmester

Håkon Hansen Bergrem: Var uheldig og glemte et bukk etter en sterk kata!

Irja Helén Malmstén Linnerud: Sølv wfk kata jenter junior, gull lag kata damer åpen, gull SI kata 16-18 år dan, gull SI kumite 16-18 år 3-1 kyu og sølv wkf kumite jenter -53 kg junior. 3*Norgesmester

Trond Erik Steine (til høyre) bronse i shotokan kata Foto: PRIVAT

Andrine Farnes Hilton: Til tross for bristet ribbein gjorde Andrine en hederlig innsats i kata damer senior og stilte opp for teamet sitt i lag kata damer åpen, der vi tok gullet fjerde året på rad. Norgesmester

Silje Marie Berge: Bronse i wkf kata damer senior, gull lag kata damer åpen, sølv SI kata 16-18 år dan og gull SI kumite 16-18 år dan. 2*Norgesmester

Mikkel Marensius Bakken: Sølv lag kumite herrer senior.

Steffen Larsen: Gull i -75 herrer senior, sølv herrer senior åpen og sølv kumite lag herrer senior. Norgesmester

Halvor Grønvold: Gull i lag kata herrer senior (tredje året på rad), sølv i lag kumite herrer senior og bronse i -75 kg herrer senior. Norgesmester

Idres Abdulla: Gull kata herrer senior, gull SI kata herrer senior dan, gull kata lag herrer senior og bestemannspris i SI kata. 3*Norgesmester

Trond Erik Steine: Gull kata lag herrer senior og bronse SI kata herrer dan. Norgesmester

Andreas Kjelsrud Evensen: Sølv kata lag herrer senior.

Arnstein Nygard: Sølv kata lag herrer senior.

John Olav Olsen: Sølv kata lag herrer senior.

LES OGSÅ: BI-studentene satt fjetret og hørte på supertalentet

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

#Tiger KarateVis flere

Tigrene bøtta inn med medaljer

Tigrene bøtta inn med medaljer

Så mange medaljer under NM at klubb-lederen har gått ut av tellinga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...