Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tijuana Bar åpner på Majorstuen

Har både kaktus og klapperslange på menyen

I lokalene der San Leandro Tapas lenge serverte spanske godbiter, åpner nå Tijuana Bar 2 på Majorstua. Medeier Michael Weerasinghe og hans tropper gjør de siste hektiske foran åpningen av den meksikanske restaurantbaren torsdag 30. oktober. Foto: Foto:Lars Weimoth

Restauranten på Løkka må si nei til et tusentall gjester hver måned. Med kaktus og klapperslange på menyen inntas nå vestkanten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2014 kl 13:52

LØKKA/MAJORSTUEN: To dager før åpningen torsdag sto lokalene i Sporveisgata 35 på hodet. Malingsspann, møbler, tomflasker, byggestøv og verktøy fylte hver krik og krok. Hvordan restauranteierne og deres håndverkere trakterer de siste døgnene og får stedene til å skinne i tide, er et ørlite mysterium.

For ett år siden åpnet Tijuana Bar i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.  Autentisk stil på mat og drinker tok området med storm, og sammen med Taco Republica i Torggata traff Hajir Rozbahani og Michael Weerasinghe tydeligvis et marked som hadde savnet sterkere farger, smaker og opplevelser fra Mexico.

Eierne selv beskriver det autentiske samt barfokus kombinert med middagssetting som de største suksessfaktorene.

Fikk eksplosiv respons

Tijuana på Løkka nådde det de mente var et realistisk årsbudsjett allerede i juli. Og siden opplevde de at det tok helt av.

- I sommer utvidet vi restauranten og åpnet uteserveringen. Da eksploderte responsen. Vi har hatt problemer med å ta unna og må si nei til masse gjester som vil ha bord, sier Michael Weerasinghe.

Eierne hadde ikke forutsett at uteserveringen skulle være smekk full nærmest hver dag. Trøkket gikk rett og slett ut over servicegraden.

- Vi mener god service er utrolig viktig å opprettholde, ikke minst når det går bra. Men vi begynte å slite under presset. I den perioden startet vi planlegging av flere steder som kunne samarbeide og utfylle hverandre, forklarer medeier.

Taco med klapperslange?

Torsdag 30. oktober åpner Tijuana i lokalene der San Leandro Tapas i lang tid hadde tilhold. Sammenlignet med avdelingen på Løkka, vil det være sterkere spesialisering på taco, og på Majorstuen har stedet lagt Taceria til navnet.

Rettene med lam og and selger best, men mulighetene for å smake langtidsstekt klapperslange vil også være på plass. Michael Weerasinghe beskriver smaken som en krysning av ål og kylling.

- Ingen har klaget på smaken. Det er kjempegodt, men ganske få tør prøve, medgir han.

Lenge har Tijuana-gjengen forsøkt å få gresshopper gjennom tollen og inn på menyen, men det har myndighetene foreløpig satt en stopper for.

Har en råvareutfordring

Det er ikke bare smakfulle og trendy insekter som skaper bryderi for en fremadstormende restaurant. Det faktum at det på Tijuana Bar på Løkka går med 15 tonn avocado og 12 tonn lime, har skapt et problem med å jevnlig få tak i nok gode råvarer.

LES OGSÅ: Spis ekte kaktus på Tijuana Bar

- Noen uker kjører vi byen rundt for å finne moden avocado og lime. Det blir ikke god guacemole med steinhardt avocadokjøtt, sier Weerasinghe.

Tijuana søker også nå etter flere servitører, men sliter med å få tak i faglærte.

- Helst skulle vi bare ansatt folk som kan service og restaurant til fingerspissene. Vi får mange søknader på stillingene, men ønsker oss flere med fagbrev. De vil få en utviklende og god arbeidsplass her med spennende råvarer og konsept, markedsfører den søkende arbeidsgiveren.

I Sporveisgata blir det 160 sitteplasser. De to første ukene starter man opp forsiktig og benytter bare første etasje. Stedet åpner til lunsj og kjøkkenet holder koken til klokka 22 på hverdager og 23 i helgene.

LES OGSÅ: Aymara: Ny restaurant i Parkveien

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...