Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Til NM med smertelindrende idretts-nyvinning

EASY ICE: Daglig leder Rasmus Skrivervik, markedsføringsansvarlig Håvard Svenkerud Brustad, produktutviklingsansvarlig Marius Grønby Kristoffersen, personalansvarlig Kjetil Stuge Bånerud og økonomiansvarlig Trygve Borgersen på entreprenørskapsmessa på Lillestrøm onsdag. Foto: EASY ICE UB

Easy Ice UB fra Nydalen videregående er klar for NM for ungdomsbedrifter. Nå ønsker de å teste produktet sitt på lokale idrettsutøvere. Nydalen har dessuten «Årets Entreprenørskapslærere».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2015 kl 11:01

NYDALEN: På fylkesmessen for ungdomsbedrifter på Lillestrøm onsdag tok de fem guttene fra Nydalen vgs. med seg to førsteplasser, for beste markedsføring og beste HR-bedrift, og en billett til NM for Ungdomsbedrifter 29. og 30. april.

Helbrede idrettsskader

Easy Ice UB har utviklet et produkt som skal gjøre det enklere enn i dag å forebygge og helbrede skader i forbindelse med idrett og annen fysisk aktivitet. Derfor har de utviklet et isposetrekk som festes rundt skaden, og som både gir god kompresjon og isolering.

Det er produktutviklingsansvarlig Marius Grønby Kristoffersen som kom opp med ideen.

– Jeg så at folk som skadet seg brukte lang tid på å feste isposen med bandasje. Vi ville derfor gjøre det lettere å feste en ispose til skadestedet, samtidig som det gir kompress, sier Kristoffersen.

Lettere å holde isposen på plass

Produktet består i dag i dag av et tykt bind med en lomme på siden, hvor det er enkelt å legge en ispose i.

– Isposen holder seg på plass, og man trenger ikke holde den over skadestedet, sier Kristoffersen.

De første prototypene bestod av en enkel bandasje. Nå er produktet oppgradert til et solid bånd av skumplast, neopren, plast og borrelås, slik at det enkelt kan festes rundt skadestedet.

– Det har vært veldig moro å være med å utvikle et produkt fra bunnen av. Men det har vært utfordrende. Vi var ikke så flinke til å sy da vi startet, men det har vi blitt nå, sier Rasmus Skrivervik, som er daglig leder i Easy Ice UB.

Idretten ser behovet

De har demonstrert produktet sitt for Ortopediske Hjelpemidler AS og håndballandslagets fysioterapeut ved NIMI (Norsk idrettmedisinsk institutt), som har gitt gode tilbakemeldinger på produktet.

– De ser at det er behov for dette i idretten, sier Skrivervik.

– Hva skiller deres produkt fra tilsvarende løsninger som allerede finnes på markedet?

– Vår løsning er mer effektiv og gjør at man raskere og enklere kan feste isposen. Man trenger ikke holde fast isposen og kan lettere bevege seg selv med isposen festet til skadestedet. I tillegg gir den også kompresjon, noe fagfolkene vi har snakket med sier er en god kombinasjon, sier Kristoffersen.

Ønsker samarbeid med produsent

Nå håper ungdomsbedriften etter hvert å få satt produktet i produksjon, og få det i salg.

– Vi tenker at en attføringsbedrift hadde vært midt i blinken å samarbeide med. Det ville passe godt med image til bedriften vår. Dersom det er bedrifter med kapasitet på sying som er interesserte, hadde det vært flott å komme i kontakt med dem, sier Skrivervik.

Vil teste på lokale idrettsutøvere

Fram til NM i april skal bedriften jobbe videre med prototypene sine, og vil ferdigstille to bånd om er spesielt tilpasset skader i skulder og ankel.

– Og så håper vi å få testet det ut i samarbeid med et lokalt idrettslag. Vi har vært i kontakt med flere av idrettslagene i nærmiljøet, sier Skirvervik.

Årets entreprenørskapslærere

Fylkesmessen i entreprenørskap samlet ungdomsbedrifter fra videregående skoler, og elevbedrifter fra ungdomskoler i Oslo. Fra Nydalen vgs. deltok 14 ungdomsbedrifter, som er startet gjennom faget entreprenørskap.

Ved siden av Easy Ice sine to førsteplasser og NM-billett, fikk Nydalen-bedriften Incus UB tredjeplass både for beste ungdomsbedrift og markedsføring, mens Knowaste UB fikk tredjeplass i klassen beste utstilling, og Den røde løper UB fikk tredjeplass for beste yrkesfaglige bedrift.

Nordre Aker Budstikke møtte ungdomsbedriftene Knowaste og Dominans fra Nydalen før Fylkesmessa: – Vi leker ikke med monopolpenger lenger. Nå er det ekte

– Entreprenørskapsfaget vil vi anbefale til alle. Det er veldig lærerikt og dekker mange av de andre fagene vi har på skolen. Vi får bruke det vi lærer i praksis, sier Skrivervik.

Under entreprenørskapsmessen vant Nydalen-lærerne Finn Georg Kristoffersen og Ståle Nordli kåringen som Årets Entreprenørskapslærere.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...