Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Til samferdselsbyråden: Ingen skam å snu!

Trangt om plassen på fortauet i miljøgaten - i tillegg skal det også plantes trær langs fortauet

- «Miljøgaten» i Sognsveien blir etter vår mening hverken bedre for fotgjengere eller syklister. Vi føler at vi er blitt holdt for narr av kommunale etater, sier aksjonsleder Bjørn Jensen. Men kanskje kan det bli en løsning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2014 kl 13:34

ULLEVÅL: Nærmiljøet kjempet i mange år kampen for trafikkforbedringer for myke trafikanter i Sognsveien. Til slutt kom bystyrevedtak om å gjøre om deler av veien  til miljøgate, fra Vestgrensa til Ullevål stadion. Men utformingen av miljøgategate-strekket ser ut til å bli veldig annerledes enn det nærmiljøet så for seg.

- «Miljøgaten» i Sognsveien blir etter vår mening hverken bedre for fotgjengere eller syklister. Vi føler at vi er blitt holdt for narr av kommunale etater, sier aksjonsleder Bjørn Jensen.

Trær på fortauene

Avisen har tidligere beskrevet deler av problematikken, blant annet planene om å plante trær i kummer på de smale fortauene.

- Det medfører jo at det ikke blir plass for fotgjengere å passere hverandre der kummene til trærne ta halve fortausbredden. Særlig problematisk vinterstid - det er jo ikke plass til noen måkebil på fortauet på grunn av trærne. For rullestolbrukere blir fremkommeligheten på fortauet nærmest umulig, sier en oppgitt leder av aksjon Sognsveien, Bjørn Jensen.

Aksjonen, som inkluderer Oslo Havebyselskap og Blindern Vel, har nå skrevet brev til samferdselsbyråd Guri Melbye (V), som forøvrig ikke var samferdselsbyråd da miljøgaten ble vedtatt i bystyret, og ber om at i hvert fall treplantingen droppes.

Frps Jøran Kallmyr har tidligere gått ut mot et liknende prosjekt i Enebakkveien. Les om dette her!

- Ingen skam å snu

Vi ber også om et møte med byråden. I disse vinterferietider er det relevant å hente frem fjellvett regelen; Det er ingen skam å snu, oppfordrer Jensen.

   

Også de planlagte sykkelfeltene i miljøgaten, skillet fra selve veibanen med en oppmalt stripe, synes aksjonen lite om.

-- En bedre løsning er å legge sykkelfeltene i et utvidet fortau. Ved å legge sykkelfeltene i veibanen, så blir syklistene mer eksponert mot biler, og vil gi bilister inntrykk at de har en bredere kjørebane som kan innby til høyere fart, mener aksjonen og Jensen.

- Det ville selvfølgelig avhjelpe situasjonen hvis sykkelfeltene ble asfaltert med rød asfalt, som foreslått av lokalmiljøet, for å bedre trafikksikkerheten for syklister, legger Jensen til.

Kan det bli dispensasjon?

Men kanskje blir det en løsning likevel. Etter intervjuet med Jensen, tar avisen kontakt med Erik Borge Skei (V), leder for bydelens miljø, plan- og samferdselskomite. Ifølge han snakkes det nå på rådhuset om en mulig dispensasjon fra bystyrevedtaket.

- Jeg forstår godt at lokalmiljøet engasjerer seg. Spesielt fortausutformingen er uheldig. Da saken ble behandlet, valgte bystyret Plan- og bygningsetatens løsning, og la ytterligere trær til forslaget. Men ingen så nok hvor dårlig dette kan bli. I høst søkte bymiljøetaten plan- og bygningsetaten om dispensasjon for å justere løsningen. Dessverre med foreløpig avslag, sier Borge Skei.

Ifølge han er det nå kontakt med både miljøbyråd Melby (V) og byutviklingsbyråd Folke Fredriksen (H).    

- Byrådet er bundet av bystyrets vedtak, men det er håp om at ny dispensasjonssøknad kan bli innvilget.  Fra bydelens side har vi vært i ny kontakt med begge byråder de siste ukene. Jeg håper vi kan bidra til at det blir gjort tilpasninger i tråd med lokalmiljøets ønsker, sier Borge Skei.

- En gladmelding, sier Bjørn Jensen, da han blir kjent med utviklingen i saken. La oss håpe en dispensasjon blir sluttresultatet også, legger han til.

Saken vil også bli diskutert i MPS-møtet 10. mars.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...