Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Tilbudet hadde trolig fått topp poeng i brukerundersøkelse – er forkastet»

Kommentar om Inn på tunet.

Aud Lilly Krook er leder for Støttegruppen for Skjerven gårds IPT, dagaktivitetstilbud tilpersoner med demens, og ønsker at tilbudet skal få fortsette. Foto: Privat

MENINGER: Nei, det må bare være for Sykehjemsetaten å innrømme at de har gjort en tabbe, skriver lederen av Støttegruppen til Skjervens gårds Inn på tunet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Takk til Helge Jagmann for en fin beskrivelse av Inn på tunet-opplegg (IPT).

Det han ikke nevnte var den lange reiseveien og at Sykehjemsetaten stillte som krav at plassene på Hauger gård skulle være fullt belagt før nye plasser kunne tas i bruk. Det ble en meget usikker økonomisk situasjon for tilbyderne.

Kirkens bymisjon Skjerven gård kunne ikke akseptere dette. At det dessuten nå skulle være en sykepleier/helsefagarbeider med spesialutdannelse i demens til stede hele åpningstiden synes vi i pårørendegruppen med meget god erfaring av IPT på Skjerven, er helt unødvendig.

Gården i Maridalen ligger dessuten på kort reiseavstand fra flere av Oslos sykehus. Lang og god erfaring med slik virksomhet og med gårdsdrift generelt ble ikke vektlagt.

Nei, det må bare være for Sykehjemsetaten å innrømme at de har gjort en tabbe. Et sted som antagelig hadde fått topp poeng ved en brukerundersøkelse, er forkastet av dem. For framtidige brukeres skyld, håper jeg at IPT på Skjerven vil komme igang igjen.


Aud Lilly Krook, dr med.

(BAKGRUNN: Skjerven gårds Inn på tunet-tilbud (IPT), dagaktivitet for personer med demens, ble drevet fra 2009 til 2017 i samarbeid med Kirkens bymisjon. I 2017 tapte gården anbudsrunden for fortsatt å drive tilbudet for Oslo kommune. Også en andre anbudsrunde i fjor ble ikke tildelt Skjerven. I januar fortalte Tori Bakke på Skjernven gård at de nå vil starte opp tilbudet i privat regi. I et svar i Nordre Aker Budstikke skriver Helge Jagmann, etatsdirektør i Sykehjemsetaten, at de ikke vil fire på kompetansekravene i utlysningen.)

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...