Nordre Aker Budstikke

Naturelskeren Hilja (21) bader nesten daglig i Akerselva – nå får hun 30.000 kroner

Hilja Løvvik får artiststipend fra Norsk Viseforum. Foto: Sigurd Lamark

Men det er ikke på grunn av badingen: – En anerkjennelse av mitt kunstneriske prosjekt, sier Hilja om tildelingen av Norsk Viseforums artiststipend for 2020.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2020 kl 12:43

KJELSÅS: «Naturelskeren Hilja Løvvik (21) fra Kjelsås bader nesten daglig i Akerselva. På mandag lanseres hun som mottaker av Norsk Viseforums artiststipend for 2020, som i tillegg til 30.000 kroner innebærer en turné på landets visescener og en mentorsatsing. Hilja er en spennende artist som lager moderne, klingende viser med et tydelig budskap om klima og miljø», står det i en pressemelding fra Norsk Viseforum.

Tydelig budskap om klima og miljø

Om stipendet står det at det skal løfte fram en ny, norsk artist som signaliserer og utfordrer hvordan sanglyrikken er aktuell i 2020. Blant over hundre søknader valgte juryen til slutt ut Hilja.

«Med et ønske om å bruke sin stemme i musikken til noe viktig, skriver Hilja låter om jordkloden, klimaangst og håp, og om å vokse opp i en verden i krise. Hilja er fra Oslo og har skrevet sine egne låter siden hun var 14 år gammel. Et lite knippe av disse har hun lagt ut som selvproduserte demoer på internett. Spor på Isen er en sval og iørefallende låt om menneskeheten som har tatt seg vann over hodet. Det musikalske uttrykket befinner seg et sted mellom melodisk visesang og klangfylt jazzpop, og sender tankene til artister som Siri Nilsen og Kate Bush. Hilja skriver tekster på både norsk og engelsk, gjerne i samme sang. Nylig kom den første offisielle singelen I don’t cry for myself anymore, og debutalbumet – et konseptalbum om vann, klima og miljø – er under produksjon.

– Det er utrolig gøy å få tildelt Norsk Viseforum sitt artiststipend, og en sånn anerkjennelse av mitt kunstneriske prosjekt. Låtene mine har et tydelig budskap om klima og miljø, og jeg syns det er bra at Norsk Viseforum har lyst til å være med å støtte formidlingen av det budskapet. Stipendet kommer veldig godt med i innspillingen av albumet. Også gleder jeg meg helt sykt mye til å dra på turné! sier Hilja.

Hilja sammen med vokalgruppa Allegro Allude i Trikkehallen på Kjelsås i 2017. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Juryen

Juryen besto av Erling Ramskjell (tidligere kjent som Æ), artist og låtskriver i bandet Likholmen med mer, Emilie Sofie Olsen, artist, låtskriver og styremedlem i Norsk Viseforum, Jørund Fluge Samuelsen, musiker, låtskriver og produsent i Audioskop.

Juryen skriver i sin begrunnelse:

«Hilja har et modent og originalt uttrykk, med stort musikalsk overskudd både som vokalist, komponist og tekstforfatter. Hun har god kontroll på virkemidlene hun trenger for å oppnå det juryen oppfatter som hennes viktigste hensikt med sangene; nemlig å uttrykke seg om det hun synes er viktig få sagt noe om. Intenst og personlig uten å bli pretensiøst eller påtrengende.»

Som utvalgt til stipendet får Hilja altså 30.000 kroner til produksjon av egen musikk og oppfølging fra mentor gjennom MØST. Satsingen fra Norsk Viseforum innebærer også en turné med henne på landets visescener. Spillesteder og datoer blir lansert til høsten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...