Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tirill drar til VM som gullfavoritt

Kickboksere jakter gull i Italia.

GODT SAMHOLD: Pointfighting KBK har vokst seg store etter at de etablerte seg på Frysja for nesten to år siden.

Den lokale kickbokserklubben Pointfighter KBK på Frysja har to utøvere som skal kjempe om VM-gull i Italia.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2014 kl 13:19

FRYSJA: Årets junior-VM i kickboksing starter 6.september i Rimini, Italia.

Her skal Tirill Nanett Bjørnstad Næss (16) og Eirik Rafn Hansen (18) fra Pontfighter KBK kjempe om edle medaljer.

- Tirill er vårt største gullhåp. Hun har vært med i fire store mesterskap før og hun er den første juniorutøveren som får være med på landslaget, sier trener Ina Grindheim.

Hovedpersonen selv gleder seg til mesterskapet og tenker ikke særlig over at hun er en av favorittene.

- Jeg har vært med lenge og har en del erfaring. Ambisjonene er helt klart å vinne. Jeg kjenner også de fleste som skal være med, men i slike mesterskap dukker det alltid opp noen nye som kan overraske, sier Tirill Næss.

At hun er den eneste utøveren i kickbokserstilen pointfighting gjør henne ingenting.

- Jeg er med de andre på landslaget. Vi er en veldig fin gjeng som kjenner hverandre veldig godt, sier Tirill.

Les også: Flere medaljer enn medlemmer

Les også: Skaper kickbokserglede på Frysja

Har levert varene

I fjor tok den unge talentfulle jenta bronse i EM. Nå er hun ett år eldre og enda mer sulten ifølge trenerne på Frysja.

- Jeg har hatt en litt tøff vår hvor hodet ikke har funket. Men jeg har jobbet mye med det i sommer da jeg var på en internasjonal treningsleir i Italia og i tillegg har jeg vært i Bergen for å trene med lokale utøvere der, sier hun.

Hun måtte også selge doruller i fjor for å finansiere oppholdet i EM, men i år har blir hun sponset av et taxiselskap.

- Det er en stor motivasjon det å ha en egen sponsor. Det at noen syns det er verdt å satse på meg er stort, sier Tirill.

Les også: Kickbokser ble historisk i NM

Ny gren

For Eirik Rafn Hansen blir dette en helt ny erfaring. Han er en meget god taekwondo-utøver, hvor han har vunnet fem NM og han ble europamester i 2013.

Nå venter det nye utfordringer i pointfighting.

- Jeg har drevet med dette i sju måneder, så det blir litt spesielt å delta i VM, sier han.

- Hvorfor pointfighting?

- Jeg følte jeg trengte en ny utfordring. Jeg har drevet litt med karate og kickboksing, men det er mest hensiktsmessig med pointfighting, siden det gir meg mest tilbake i taekwondo, sier Eirik, som går for å vinne i EM.

- Jeg ønsker først og fremst å gjøre meg kjent i Italia. Men jeg går alltid for å vinne. Det er viktig å sette press på seg selv, sier han.

- Jeg tror han kan gjøre det bra. Han vil bygge erfaring og måle seg mot de beste, sier Ina Grindheim, som blir med de to til EM i Italia som Norges representant i pointfighting.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...