Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tok biltyv på fersken

Foto: Illustrasjonsfoto: Camilla Svendsen

En biltyv ble tatt på fersken, en MC-fører stakk til skogs og en mopedist er sendt i arrest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2014 kl 09:04

OSLO: Klokken 03.20 ringte en person til politiet og fortalte at det satt noen inne i en bil utenfor boligen. Det kunne se ut som et biltyveri.

Politiet var raskt på stedet, og ganske riktig, i bilen satt en person og forsøkte å tyvkoble den.

- Dette skjedde i Brannvaktveien. Vi har pågrepet en kar i 40-årene, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Grøttum.

Antakelig har mannen lirket opp døren.

LES OGSÅ: Marius leter etter eieren av stjålet sykkel

- Mannen var ikke eier av bilen, og hadde ingen god forklaring på hvorfor han befant seg i førersetet, sier operasjonslederen.

Hevder MC-en ble lånt bort

I to-tiden stakk en MC-fører fra manglerudpolitiet. Politiet ønsket å kontrollere føreren i Skullerudveien.

- Han ga full gass videre og stakk av fra politiet, sier Grøttum.

Føreren satte fra seg motorsykkelen og løp til skogs. Men hundepatruljen fikk hentet ham inn og han ble kjørt til arresten.

LES NYHETER FRA OSLO HER

Eieren av motorsykkelen er nå mistenkt for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Dette nekter han for, han hevder selv å ha lånt bort motorsykkelen.

- Han vil ikke si hvem han har lånt den bort til. I tillegg har vi funnet kjøredressen. Om han ikke vil si hvem han har lånt motorsykkelen til, så har han en veldig dårlig sak, kommenterer Grøttum.

Politiet har opprettet sak mot eieren av motorsykkelen, som er i midten av tyveårene.

Grøttum forteller at det er ofte trafikantene ser politiet og stikker av. Noen velger også å unndra seg kontroller om de har noe å skjule.

- Det er alltid en vurdering på om vi skal følge etter. Forfølgelse av bil og MC finnes det lover og regler for, sier operasjonslederen. 

LES OGSÅ: MC-fører til sykehus etter krasj

Tatt på stjålet moped

En annen hundepatrulje fikk derimot stanset føreren de ville kontrollere i Akersbakken.

Det var i 04-tiden at politiet stanset mopedisten som kjørte en stjålet moped. Mannen ble brakt til arresten og en anmeldt for forholdet.

LES OGSÅ: 51-åring stjal øl, madrass og snøbrett

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...