Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tør ikke tenke på hvor mange «drittkommentarer» som kommer i 2014

Russepresident frykter slåsskamper og «bitching» i russetiden.

Russepresident Eirik Jørgensen (18) håper på en forbedret holdning blant neste års russ. Foto: Foto: Privat

Stygge kommentarer, «dissing» og elever som henger ut hverandre har blitt en vanlig del av russetiden. Russepresidenten frykter det blir bråk i mai 2014.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Benedikte Nilsen (18) og Bahare Sharifian (18) er begge på russebuss og opplever at den såkalte «bitchingen» ikke er til å unngå når man er på buss i dag.

- Vi merker at alle skal være frekke mot hverandre. Men av og til er det noen som tar helt av, sier Bahare.

Begge to forteller at det virker som sjalusi er nøkkelen til den stygge oppførselen.

- De føler seg kanskje dårligere eller har problemer med å godta at noen har bedre dekknavn eller buss enn andre. Det er nok grunnen til at noen rakker ned på andre, sier Benedikte

Russepresident Eirik Jørgensen (18) ved Hartvig Nissen skole er også veldig oppmerksom på hvordan elevenes oppførsel mot hverandre endres når det blir snakk om russetiden.

- Jeg tror jentebusser er de verste når det kommer til bitching. Jenter vil hele tiden bevise at deres buss er aller best, og da slenger de masse dritt til hverandre. Jørgensen tror gutter heller tar av i russetiden.

- Jeg vil ikke en gang tenke på hvor mange slåsskamper politiet må ta hånd om og hvor mange drittkommentarer som kommer i mai 2014. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke innser at ingen vinner på å være slemme mot hverandre.

Facebook er en selvfølge

Han legger vekt på at bitchingen går hånd i hånd med den økende bruken av sosiale medier. I dekknavnsperioden som er nå, legges det ut titalls sanger på YouTube og Spotify. Facebook blir brukt for å få mest mulig likes. 

- Du er jo ingenting hvis bussen din ikke har en side på Facebook eller har få likes, sier Eirik.

Benedikte forteller også at hun har både opplevd og sett flere tilfeller hvor jenter lager falske profiler på Youtube og Facebook bare for å skrive noe slemt.

- De lager flere profiler og skriver ulike innlegg på samme sted. Da ser det ut som mange ikke liker den sangen eller bussen det gjelder. Negative rykter sprer seg som tørt gress og plutselig har alle hørt om den bussen «ingen liker».

Benedikte mener at de som gjør det går for langt og synker lavt. Hun håper også at de som gjør slike ting blir sett ned på, fremfor at noen syns det er kult og fortsetter trenden.

LES OGSÅ: Mobberne sa unnskyld til Marita (16) etter kronikk i avisen

Selvopplevd

Bahare forteller at de selv har opplevd noe stygg oppførsel mot deres buss, allerede før de hadde sluppet dekknavn.

- De postet bilder av stygge eller ekle ting som har noe med navnet vårt å gjøre for å få oss til å se dumme ut. De lo også av oss og slengte noen kommentarer som de kunne spart seg for.

Bahare forteller at de jentene i dag har fått et rykte for å være overdrevent frekke mot annen russ.

- Det er litt trist at fokuset skal være på hvem som er noen bitcher og hvem som bitcher.

Både Benedikte og Bahare er klare på hva de syns om de slemme kommentarene.

- Det var bare veldig barnslig, men det er jo noe vi på bussen kan le av. De jobber rumpa av seg for å finne noe dritt på oss og da er det vel de som har tapt den krigen allerede.

Begge jentene tror på det at man blir litt sterkere innad i bussen når andre er stygge med dem.

- Vi står jo sammen om noe og da blir samholdet bare bedre.

Blir ikke bedre

Jørgensen tror ikke denne «trenden» kommer til å bli noe bedre med tiden, heller tvert i mot.

- Selv om jeg er russ i år og kanskje er mer opptatt av russetiden nå enn før, så jeg er veldig sikker på at folk har blitt mer stygge mot hverandre både på nett og overalt generelt. Det er litt trist at fokuset blir helt endret. Vi skal feire 13 års skolegang, ikke være noen duster mot hverandre.

 

Jeg vil ikke en gang tenke på hvor mange slåsskamper politiet må ta hånd om og hvor mange drittkommentarer som kommer i mai 2014. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke innser at ingen vinner på å være slemme mot hverandre

LES OGSÅ:

Ga opp gaming og cola for trening

Ferdig med skolen! Men hva nå da?

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...