Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Torbjørn fra Grefsen: Europamester i golf

Til høyre Torbjørn Togstad, fra Grefsen og fersk europamester i golf. Foto: PRIVAT

Knuste 20 andre europeiske land i golf. – Fire flotte dager i Danmark med strålende vær, fin bane og hyggelige mennesker, sier Torbjørn Togstad som sammen med resten av det norske laget gikk helt til topps i EM i golf for seniorer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2015 kl 16:16

GREFSEN/DANMARK: Hvert år spilles EM i golf for seniorer, eller Europamesterskapet for Masters - 70 pluss. I år gikk konkurransene i på Sct. Knudsbane i Nyborg i Danmark. I forkant arrangeres flere uttagningskonkurranser for å velge ut og sette sammen det laget som skal representere Norge.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

I år klarte en fra bydelen, Torbjørn Togstad (70) fra Grefsen, å kvalifisere seg til EM-laget.

– Det ble fire flotte dager i Danmark med strålende vær, fin bane og hyggelige mennesker. Det var 20 europeiske lag som deltok i konkurransen og for Norge så startet dette meget bra med en ledelse på 2 poeng til England og 5 poeng til Tyskland etter første dag, forteller Togstad.

Les også: Vilde ble mobbet på badestranda fordi hun har pose på magen

– Foran England og Spania

Den andre dagen, lyktes ikke det norske laget helt.

– Dag to var spillet til Norge litt svakere og England ledet da med fem poeng på Norge og syv poeng på Portugal. Den siste dagen gikk Norge i lederballene sammen med England og Portugal, refererer Togstad videre.

Han er veldig godt fornøyd med laginnsatsen, et så flott spill at det norske laget vant hele turneringen - med i alt 20 land med - og ble europamestere i golf. 12 poeng foran England og 15 poeng foran Spania, som ifølge Togstad kom sterkt den siste dagen.

– Opplevelse for livet

– Banketten og premieutdelingen ble også en hyggelig og fin seanse med mye ros og fine ord til Norge. Dette var en opplevelse for livet, sier Togstad, og som er klar for å prøve å kvalifiserer seg for neste års turnering som går i Belgia.

Ifølge Togstad har Norge vunnet denne konkurransen en gang tidligere, i 2007.

– Det er mange gode grunner til at jeg spiller golf, ikke minst at det er et spennende spill hvor du utfordrer deg selv hele tiden. I tillegg liker jeg godt å konkurrere. Det er også veldig sosialt å spille golf, og man treffer mange hyggelige folk, sier Togstad.

Golf på blå resept

Rundene blir ofte avsluttet med en kopp kaffe på hull 19.

– Bra trening er det også - man går jo en flott tur i fine omgivelser og får den spaserturen du nok ikke hadde tatt hjemme. Noen mener golf burde vært på blå resept!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...