Nordre Aker Budstikke

Torsdag møter du kanskje på disse jentene i butikken

Sofia, Klara og Helena stiller i butikken ved Myrerjordet - Spar - i morgen, torsdag.

De skal samle inn penger til en god sak, og Sofia (12) og Helena (12) reiser selv med hjelpeaksjonen til Riga, om få uker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2017 kl 18:48

KJELSÅS: Juleflyet er en hjelpeaksjon, drevet av ansatte i SAS.

– Gjennom hele året jobber medarbeidere og andre gode hjelpere på fritiden med å samle inn varer og bidrag fra ulike bedrifter og privatpersoner, står det på hjemmesiden til aksjonen.

Øst-Europa

Flere land i Øst-Europa har mottatt hjelp fra Juleflyet siden opprinnelsen i 1985, og siden 2003 har hjelpen gått til vanskeligstilte i Estlands hovedstad Tallinn.

Det har vært sendt flere trailere med klær, sko, mat, leker og andre innsamlede gjenstander.

Marie Helena Gundersen fra Kjelsås har vært med hjelpeaksjonen i flere år. Hun forteller at tidligere har aksjonen bidratt i Tallinn, for å spre glede blant barn og unge på Peeteli barnehjem, samt vanskeligstilte familier i nærområdet. Men nå står også Latvia og Riga på aksjonslista, og barnehjemmet Ogre.


HER KAN DU LESE MER OM JULEFLYET OG MED LINKER TIL VIDEOSNUTTER FRA AKSJONENS ARBEID

Yngre hjelpere

Aksjonen har flere sponsorer, men også yngre, ivrige hjelpere. Som Sofia, Klara og Helena.

– Jentene skal selge kakestykker og juleflyeffekter på Spar på Kjelsås i morgen mellom klokken 17.30 og 19.30, til inntekt for barn som ikke har det så bra. Jentene har som plan å kjøpe inn for noen av pengene, typiske jenteting som blant annet hårbørster, strikker og lignende, og dele ut når vi reiser til Tallinn 8. desember, forteller Gundersen videre, og som også er moren til Helena.

Sofia og Helena skal også for første gang være med til Riga, med Julefly-aksjonen, 8. desember.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...