ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Torunn gjenopptar karrieren som 87-åring

Torunn Storaker har gjenopptatt yrket som fysioterapeut, i en alder av 87 år.

- Alle øvelsene er skrevet ned, for jeg er blitt litt glemsk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2017 kl 09:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDBERG: I nesten 50 år har Torunn Storaker hjulpet lokalbeboere med fysikalsk behandling på Nordstrand. Da hun fylte 70 år trappet hun ned. I dag har hun som 87 åring gjenopptatt sin karriere som fysioterapeut på Nordberghjemmet, hvor hun selv bor.

Mangeårig fysioterapeut

- En, to, tre, vi bokser. Strekk så armene opp over hodet, kommanderer Torunn Storaker.

Mange beboere på Nordberghjemmet har møtt opp til Torunns tirsdagstrim, for dette er noe hun kan. Det sitter fortsatt i blodet, og det skinner igjennom at hun har vært fysioterapeut i en årrekke.

Da Torunn ga seg som fysioterapeut i år 2000, satt hun igjen med bunker av kursbevis og diplomer, og før hun tok hatten sin og gikk, hadde hun fordypet seg i diagnosen lymfødem. Hun levde og åndet for jobben, og nå har hun igjen tatt frem gammel kunnskap og deler den med de andre beboerne på sykehjemmet hvor hun selv bor.

Beboerne på Nordberghjemmer nyter godt av Torunn Storakers innsats.

ANNONSE

LES OGSÅ: Her er flest fornøyde med sykehjemmet

Viktig fysisk aktivitet

- Lukt på blomstene nå. Det er bra for åndedrettet. Kom igjen alle sammen, lukt på blomstene gjentar hun bestemt.

Beboerne på Nordberghjemmet gjør som Torunn sier, og synes det er hyggelig at en av deres egne beboere har trimmen. De sitter i ring rundt henne og hermer etter alle øvelsene. Det strekkes på armer og ben, og det beveges på hode, nakke, og skulderblad. Torunn har en god forklaring for hva hver øvelse gjør for kroppen, og fysisk aktivitet er viktig når en sitter så mye passivt kan hun fortelle.

- Jeg synes det er gøy hvis folk er med. Alle øvelsene er skrevet ned, for jeg er blitt litt glemsk, forteller den spreke 87-åringen.

- Vi prøver å bli kjent med våre beboeres livshistorier slik at de kan bruke sine egne ressurser så sant det lar seg gjøre. I Torunns tilfelle er trim noe hun kan, og fortsatt er flink til. Da er det naturlig at vi spør henne om hun vil ha trimmen på sin avdeling, så dette har blitt en vinn vinn situasjon for oss alle, forteller Linda Jeppesen, kultur og aktivitetsleder ved sykehjemmet.

ANNONSE

LES OGSÅ:

Fremtiden har flyttet inn i seniorboligene: Her snakket leilighetene til beboerne

Nytt busstilbud for dem over 67 år. Sissel får ikke bli med

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE