Nordre Aker Budstikke

Dette mener kunder om de nye «butikkreglene»

Kiwi på John Collets plass mandag kveld. Foto: Tiril Haga

– Jeg synes folk er flinke og tålmodige, sier butikksjefen på Kiwi på John Colletts plass, Therese Nord. Kundene Nordre Aker Budtikke snakket med synes de nye smittevernreglene i butikker stort sett er greie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Tirsdag trådte de nye smittevernreglene i kraft i Oslo, og nå gjelder tometersregelen i butikkene. Butikkene må i tillegg stå for vakthold for å sørge for at reglene følges. Da Nordre Aker Budstikke var innom Kiwi på John Colletts plass mandag kveld, var allerede en vakt på plass utenfor som regulerte innslipp.

– Jeg synes det er helt greit at de nye reglene kommer. Vi må få smitten ned og da må vi gå drastisk til verks, mener Trine Jæger, kunde på Kiwi.

Hun legger til at hun synes det også kan være litt kjedelig med nye tiltak, men at dette er nødvendig.

Trine Jæger foran Kiwi. Foto: Tiril Haga

Ikke alle har på eller med munnbind, men det er heller ikke påbudt i butikken:


– Jeg tenker at de som ikke bruker munnbind har enten glemt å ta det med eller tenker at de ikke er i risikogruppen, sier Jæger.

Sebastian Wolland var også innom Kiwi.

– Jeg mener det er uansvarlig av dem som ikke bruker munnbind, når avstanden ikke kan holdes. Det er som å tråkke på de som prøver å gjøre noe for å få ned smitten.

Han har troen på at Oslo skal klare å få smitten ned - sammen.


– Jeg tenker det er oppnåelig og synes tiltakene er greie, legger Wolland til.

Sebastian Wolland tror på at de nye tiltakene skal minske økningen av smitten. Foto: Tiril Haga

Hensynsfulle kunder

Avisa tok en prat med butikksjef Therese Nord, tirsdag da de nye avstandsreglene om to meter trådte i kraft. Hun er fornøyd med hvordan kundene håndterer de nye reglene.

– Kundene er veldig flinke og tar hensyn til oss som jobber og de andre i butikken, ifølge butikksjefen.


Hun forteller at de passer på at det skal være mulig å opprettholde to meter mellom kundene i butikken og slipper ikke inn for mange.

– Jeg synes folk er flinke og tålmodige. Jeg tror det ligger latent i folk å måtte stå i kø utenfor om det er for mange inne i butikken. I tillegg har de fleste på seg munnbind. Det kan bli ganske trangt når vi driver med varepåfylling, men da stopper kundene og venter, sier hun.

Kiwi på John Colletts plass har også satt opp to håndspritbeholdere i butikken.

– Hvis man går glipp av den første når man går inn, så får man mulighet til å sprite hender lenger inn i butikken og. Det er viktig at vi fortsetter å ta vare på hverandre og viser hensyn i hverdagen, oppfordrer hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...