Nordre Aker Budstikke

Trappenavnet er ikke glemt!

Trappa åpnet tidligere i år, og har allerede blitt omfavnet av mange. Men fortsatt er den navnløs. Det står imidlertid ikke på forslagene. Foto: Tiril Haga

Det var enormt engasjement for å navnsette den nye snarvei- og treningstrappa mellom Maridalsveien og Akerselva i sommer. Men lokalpolitikerne ble likevel ikke enige om avgjørelsen kunne tas i løpet av sommeren. Nå er den utsatt til 13. septemer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2018 kl 11:12

AKERSELVA: Nesten 60 ulike navneforslag, fra enda flere forslagsstillere, kom inn da vi i juni spurte hva den nye trappa mellom Maridalsveien og Akerselva skal hete.

Tidlig ble den en treningsyndling, og den kutter tiden det tar å gå fra Korsvoll-siden til Akerselva og Kjelsås, eller Nydalen, betraktelig.

Den nye trappa ligger der den gamle Nydalsbakken en gang lå. En bakke der også den senere kong Olav hoppet på ski i sine ungdomsår. Lenge var det trapp i det gamle unnarennet, men den ble revet da tilstanden ble for dårlig.

Navnekonkurranse

Etter ti år med lokale ønsker om en ny trapp, så den nye metalltrappa endelig dagens lys på forsommeren i år.

Da lanserte nestlederen i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft (V) en navnekonkurranse, som Nordre Aker Budstikkes lesere kastet seg over med liv og lyst.


Det er bydelene selv, ikke Oslo kommune sentralt, som er delegert myndighet til å navnsette slike ting som kommunale trapper.

Planen var derfor at gruppelederne i de politiske partiene i bydelsutvalget (BU) skulle kåre en vinner blant de 60 forslagene fra leserne i løpet av sommeren. Men slik ble det ikke.

Uenighet utsetter avgjørelsen

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, ble det intern uenighet i bydelsutvalget om dette kunne avgjøres bare av gruppelederne i sommerferien, eller om alle BUs 15 representanter måtte få si sin mening i sakens anledning, gjorde at avgjørelsen ble utsatt.

Nå skal saken opp på politikernes bord i høstens første BU-møte, torsdag 13. september.

Og fortsatt har vi fire IMAX-billetter til Odeon kino på Storo, som skal deles på to av forslagsstillerne. Den som foreslo navnet lokalpolitikerne omsider ender på, pluss én forslagsstiller til, vinner to billetter hver. Er det flere forslagsstillere til samme navn, trekker vi to av dem som foreslo navnet som vinnere.


Med andre ord: Hverken trappa, eller den sommerlige konkurransen, er altså glemt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...