Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tre høyspent-millioner i budsjettet

- Tre millioner til i nedgravingspotten gir nytt håp, sier Torbjørn Togstad på vegne av arbeidsgruppen.

Flertallet i bystyret foreslår å bevilge tre millioner kroner til nedgraving av høyspentlinjen på Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2006 kl 09:38

Grefsen: I bystyrets budsjettforhandlinger har Venstre (V), Kristelig Folkeparti (Krf), Fremskrittspartiet (Frp) og Høyre (H) flertall for å bevilge tre millioner kroner til nedgraving av kraftlinjen på Grefsen.

- Vi er takknemlig for at bystyremedlem Ola Elvestuen (V) holdt det han lovet i høst, nemlig å bringe denne saken inn i budsjettforhandlingene. Tre millioner til i nedgravingspotten gir nytt håp, sier Torbjørn Togstad på vegne av arbeidsgruppen - for en forlenget nedgraving av kraftlinjen.

Nye muligheter

Oslo Vei AS har solgt tomten i Grefsenkollveien 14 til Bakkegruppen, under forutsetning av å grave ned høyspentlinjene som går over tomten.

Akebakken borettslag inngikk i sommer en avtale med Oslo Vei AS om nedgraving av høyspentstrekningen fra Mons Søviks Plass og ned til Grefsenkollveien 12 A.

- En nedgraving av resten av strekningen ned til Grefsenveien har foreløpig strandet på manglende finansiering. Hvor stor del av de foreslåtte tre millioner som blir øremerket til strekningen Grefsenkollveien 12a og til Sverre Enevoldsplass (Grefsenveien), er ennå ikke gitt. Men uansett betyr budsjettforslaget nye muligheter, sier Togstad.

Oslo Vei bestemmer

Likevel, det er mye som skal på plass for å komme i mål med en avtale om nedgraving.

- Etter det vi har fått vite har Hafslund allerede sendt konsesjonssøknad til Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) om å grave ned høyspentledningen fra masten nedenfor Mons Søviks Plass og til Grefsenkollveien 12 A. En nedgraving derfra og ned til Grefsenveien krever en tilleggssøknad. Oslo Vei har overfor arbeidsgruppen gitt uttrykk for at de ikke ønsker innspill som vil fordyre eller forsinke konsesjonsprosessen som allerede er i gang, sier Togstad.

Hafslund nett er konsesjonssøker. Oslo Vei administrerer hvem som eventuelt skal gjøre gravejobben.

- Så langt har Oslo Vei insistert på å gjøre alt nedgravingsarbeid selv, og selskapet har etter vår mening overpriset jobben. Andre entreprenører anbefalt av Hafslund Nett har lagt frem langt rimeligere tilbud. Godtar Oslo Vei at andre gjør nedgravingsjobben kan vi, med støtte fra bystyret, være nærmere en fullfinansiering for å få lagt høyspentlinjen i jorden - helt ned til Sverre Enevolds plass, sier Togstad.

Klager

I følge Togstad er Omega Elkraft AS engasjert av Oslo Vei til å supplere konsesjonssøknaden - som gjelder nedgraving fra Mons Søviks plass til Grefsenkollveien 12 a - med nødvendig informasjon.

- Nå gjenstår det å se om vi får til en nedgraving helt ned til Sverre Enevolds plass. Men uansett har vi på vegne av beboerne i Øvre Grefsen Vel sendt en protest til Omega Elkraft på den allerede inngåtte avtalen om nedgraving fra Mons Søviks plass til Grefsenkollveien 12 a. Planen betyr en enda kraftigere endemast tett opp til barnehagene i nr. 8 og 12. Vi kan ikke akseptere at ungene skal bli utsatt for enda større strålingsfare, sier Togstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...