Nordre Aker Budstikke

Trenger din hjelp for å holde Akerselva ren

Ingeborg Briseid Kraft er leder i Nordre Aker Venstre. Foto: PRIVAT

Lørdag blir det «Strandryddekampanje» langs Akerselva. Møt opp på Oset klokken 12!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2017 kl 09:35

AKERSELVA: Hvert år havner flere millioner tonn søppel i verdenshavene. I begynnelsen av mai hvert år arrangeres derfor Strandryddedagen, som er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender frie for søppel.

LES OGSÅ: Ny matspalte i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis

Bydel Nordre Aker har ingen strender, men vi har Akerselva, og de som har ruslet elvelangs de siste ukene har nok sett at det ligger mye søppel både i og langs elva.

LES OGSÅ: Er dette olje som renner ut i Akerselva?

Lørdag 6. mai

Lørdag 6. mai arrangerer derfor Nordre Aker Venstre strandryddedag i bydel Nordre Aker.


– Det er ikke hyggelig å gå tur langs Akerselva når det ligger mye søppel der, sier Ingeborg Briseid Kraft, leder i Nordre Aker Venstre, og nestleder i bydelsutvalget.

– Dette er likevel et lite problem sammenliknet med miljøforurensningen søppelet bidrar til, og det at fisker og fugler dør fordi de setter seg fast, kutter seg opp eller spiser søppel.

HUSKER DU: Rønningen-elevene brukte ditt søppel for å sette opp en miljø-musikal

LES OGSÅ: Halve Oslo er med Jan og barna i Sognsveien barnehage for å rydde opp i Oslo. Er du?

Plast i hval

For mange ble hvalen på Sotra med 30 plastposer i magen en sterk påminner om hvilken trussel plast utgjør for dyrelivet. Det flyter store søppelberg i verdenshavene. Hvis vi ikke tar ansvar og setter inn tiltak nå vil det i 2050 være mer plast enn fisk i havet, minner Kraft.


– Politikerne kan gjøre mye for å redusere mengden søppel, for eksempel ved å innføre en plastavgift, øke flaskepanten og etablere flere pante- og returordninger for varer og emballasje. Det må også forskes mer for å erstatte plast med bioplast. Det største problemet er likevel at vi lever i et samfunn med et høyt forbruk av varer med kort levetid, og det bør derfor stimuleres til utvikling av produkter med lengre levetid, sier hun.

LES OGSÅ: Undersøkte mengden mikroplast i Akerselva. Resultatet er nedslående

– Politikerne må ta seg av de store tiltakene, men små ryddeaksjoner over hele landet har også effekt, legger Kraft til.

Elveryddingen i Nordre Aker starter ved Oset, helt øverst i Akerselva ved Maridalsvannet, lørdag 6. mai klokken 12, og alle er velkommen til å bli med. Ta med søppelsekk, støvler og søppelklype eller hansker.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...