Nordre Aker Budstikke

Trikkene blir nye på Grefsen

Administrerende direktør for trikken, Birte Sjule, og leder for Grefsen verksted, Lars Olsen, kan glede seg over store forbedringer innvendig på "Italiatrikkene". Legg merke til setetrekkene. Foto: SPORVEIEN

Italiatrikkene skal gå i ennå syv år til. Nå får de en etterlengtet ansiktsløft, og det vil skje i vognhallen på Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2017 kl 17:47

GREFSEN: Sporveiens 32 store SL95-trikker, kjent som Italiatrikkene, ble satt i trafikk fra 2000.

Det skal nå bestilles nye trikker til Oslo, og både SL95 og forgjengeren SL79 (som har trafikkert Oslo siden 1982) skal skiftes ut. Leveringstiden på mye trikker innebærer likevel at dagens trikker vil være i trafikk i mange år fremover.

I en felles erkjennelse av at SL95 trikkene har sett litt triste ut innvendig har det nå vært gjennomført et felles prosjekt fra Sporveien trikken, Oslo Vognselskap og Ruter. Målet for prosjektet har vært en innvendig oppgradering av primært SL95.

Interiøret i en SL95-trikk i dag. Nå skal de oppgraderes. Foto: Punkmorten / Wikimedia Commons

Nye setetrekk er blant oppgraderingene SL95 nå får. Foto: SPORVEIEN


SL95 vil bli å se i trafikk i Oslo frem til leveransen av de nye trikkene er avsluttet, en gang mot slutten av 2024 – med andre ord i syv år til. Dagens innredning er svært slitt og en utbedring vil gi de reisende en langt bedre opplevelse.

Setetrekk skal skiftes, og stoppen skiftes der dette er nødvendig. Det vil i tillegg bli etablert en hyppigere kontroll og utskifting av seter enn tilfellet er i dag.

Veggpaneler vil bli skiftet der dette er nødvendig, og malt/lakket der behovet er til stede. Alle gule holdestenger vil bli byttet. Det vil også bli lagt nytt gulvbelegg.

Endelig vil ripefolien på vinduene bli skiftet. Det er også planlagt arbeider for SL79, om i en noe mindre skala.

SL95-trikkene trafikkerer blant annet linje 17 og 18 til Rikshospitalet. De kan kjøres i begge retninger, og er derfor ikke avhengig av en sløyfe å snu i. Her ved Forskningsparken. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Oslo vognselskap finansierer arbeidet, som utføres ved verkstedet på Grefsen. Nytt gulvbelegg, som inngår i avtalen med Ansaldo Bereda, skal utføres på Holtet. Prosjektet har vært drevet frem av et felles ønske om å la SL95-trikkene fremstå i et bedre lys, melder Sporveien i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Sporveien om erstatningsansvar i Grefsenveien

Har kjørt lengst i Oslo: Denne trikken har kjørt "50 ganger rundt jorda"

I 1956 var vignhallen på Grefsen «En aldeles uhørt moderne sporvognshall»

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...