Nordre Aker Budstikke

Trim, kaffe og sosialt - kan det bli bedre?

Denne gjengen er ivrige trimmer, og ledet av Susanne Kristiansen i striper foran. Bak til venstre leder av seniorsenteret Kuben, Ove Lyngstad, og med ballong: May som forteller om treningen i saken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Denne herlige gjengen møtes til fellestrim, hver uke: – Vi blir slitne etterpå, men det skal vi jo også bli, sier May (88).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 15:07

KJELSÅS: Damene strømmer på, klare for trim torsdag formiddag på Kuben i Kjelsåsveien. 60 minutter - med drikkepauser.

– Vi føler virkelig at vi er i trygge hender, Susanne er så flink og vet hva hun driver med, sier en av damene, og det nikkes samtykkende rundt i ringen, der de sitter på hver sin stol.

Kuben er ett av seniorsentrene i bydelen, og hvor det er flere trimpartier i uka, med tilsammen 60 personer. Også nå med eget "gutteparti", som begynner å ta seg opp. For det er flest kvinner som kommer seg ut av døra og på trimmen mandag og torsdag på Kuben, og som er tilrettelagt for de som har hatt en sykdomsperiode og skal trene seg tilbake til normalen.

Det handler om styrkeøvelser for underkropp og overkropp, øke blodsirkulasjonen og trene opp balansen.

LES OGSÅ: Vil ha den gode lukta tilbake på sykehjemmene!

Den blå ballongen

Og der går ballongen, som en volleyball rundt i rommet, fra deltager til deltager. Og det er lov å sparke litt fotball med den også (!).

May (88) er en av de som synes ballongoppvarmingen er det morsomste.

– Ja, den liker jeg veldig godt. Ballongen er artig, og vi blir virkelig varme av den, sier May.

Hun er som de andre strålende fornøyd med trimtilbudet.


– Alle klarer ikke å være med på alle øvelsene, men vi gjør det vi orker. Og vi blir slitne etterpå, men det skal vi jo også bli. Jeg har vært med i et par år. Jeg går til og fra Sagadammen hvor jeg bor, forteller May, som forøvrig er helekte kjelsåsjente - før Sagadammen bodde hun 85 år i Marsveien.

– Men dette her på Kuben er jo veldig sosialt også. Etter trening er det flere av oss som drikker kaffe og skravler på senteret her.

Aktivisering utenfor hjemmet

Bydelsfysioterapeut Susanne Kristiansen, en av fem fysioterapeuter som dekker hele Bydel Nordre Aker, forteller at alle seniorsentrene har slike grupper, og at det er ventelister.

– Men heldigvis har bydelen nå bevilget penger til en fysioterapeut til, så da blir det etterhvert flere grupper. Det er seniorveilleder Kirsten Belck-Olsen som har oversikt over alle gruppene, eventuelt går det fint å kontakte bydelsadministrasjonen. Deltagerne her er i hovedsak rekruttert gjennom hjemmebesøk og trim hjemme under sykdomsperiode, sier Kristiansen.


Hun poengterer at det er viktig å skille mellom trenings- og aktivitetsgruppene som er drevet av frivillighet, og slike grupper som dette. Denne gjengen trenger ekstra veiledning og oppfølging.

– Det handler jo også om å aktivisere seg utenfor hjemmet. Disse damene går hjemmefra kanskje 9.30, trener og kan ha en hyggelig sosial stund over kaffen her etterpå.

Vinterstid er det også egen bil med sjåfør ved seniorsenteret, og som kan hente trimdeltagerne ved behov.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...