Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Trodde benkene var utsatt for hærverk. Det stemte ikke

Slik ser flere av benkene langs turveien på det øverste av Akerselva ut. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg telte syv benker som var i uorden, sier en Nordre Aker Budstikke-leser etter en tur langs Akerselva. Men det er ikke vandaler som er årsaken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2017 kl 14:25

AKERSELVA: Det er benkene der du kan ta en pust i bakken, eller nyte synet av elva som renner forbi, på strekningen mellom Nydalsdammen og Stilla det er snakk om.

Men benkene er ikke lenger noe hyggelig å sette seg på.

– Først trodde jeg det var hærverk, men ved nærmere undersøkelse viser det seg at benkene er et elendig produkt, sier leseren, som kontakter Nordre Aker Budstikke.

Dårlig materiale?

Han mener å ha funnet ut at trematerialet benkene er laget av er såkalt fingerskjøtt, og spør om det er slik at disse egentlig ikke tåler å stå ute.

– For meg virker det som man er "flinke" men nyanlegg, men elendige til å følge opp at ting holdes i orden, sier han.

Benkene langs Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vi tok en tur langs elva en kveld denne uka, og ganske riktig observerer også vi at en rekke av benkene er ødelagte. Treverket i benkene er brukket eller har gått i oppløsning. Og det er ikke bare rimfrosten som gjør disse lite innbydende å slå seg ned på nå.

LES OGSÅ: Det skulle bare en henvendelse til for å fikse Akerselva-turveien

Ukjent årsak

Nordre Aker Budstikke sender en e-post til Bymiljøetaten.

– Vi kjenner til at det er en del benker langs øvre del av Akerselva som er i dårlig forfatning, og reparasjon er bestilt, svarer kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen.

– Når ble benkene satt opp (var det i forbindelse med rehabilitering av veien i 2015)? Er det riktig at det er materialvalget som er årsaken til at benkene nå går i stykker?

– Vi mener dette er spilebenkene som ble satt opp for ca. 10 år siden i forbindelse med et benkeprosjekt langs Akerselva. Disse benkene er av typen «Urban», en benketype vi i utgangspunktet har god erfaring med, og vi er usikre på hvorfor disse spilene nå er ødelagt. Uansett vil de bli reparert nå i løpet av kort tid, sier Olsen.

LES OGSÅ: Har du sett denne innretningen på t-banestasjonene? Hva i all verden skal den brukes til?

Unike Akerselva

Og når vi først er inne på elva: Akerselva betyr mye for mange, derfor var det flere enn oss som ble skrekkslagne da det rant olje ut i elva i fjor sommer.

Og husker du da Bymiljøetaten ville asfaltere turveien fra Maridalsvannet til Nydalen i fjor? Flere tusen engasjerte seg i protest. Slik endte det!

Eller lille Benjamin som ble døpt i Akerselva i mai i fjor?

Og så trolsk og magisk så Akerselva ut da det elektriske lyset ble slukket i fjor høst, og det ble invitert til Elvelangs i fakkellys for 17. gang!

Akerselva kan brukes til så mangt, og tidligere i år gikk det en catwalk over elva, med moteshow.

Men det er ikke bare vi som bor her som elsker Akerselva. Michael fra London ble så begeistret for det rene vannet, midt i storbyen, at han lagde en egen bok om elva.

I 2015 ble vi med på tur med gutta som holder liv i Akerselva. De skal sette ut 200.000 fiskeyngel etter klorutslippet for seks år siden. Utslippet tok livet av det meste i elva, og derfor var det stor glede da det i 2015 ble åpnet for fiske igjen, ett år før tiden.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...