Nordre Aker Budstikke

Trodde du det var slutt på fellesvaskeriet? Neida, her har Norges største åpnet!

Kringsjå har fått Norges største fellesvaskeri målt i antall maskiner. Foto: Miele

Nordre Aker får Norges største fellesvaskeri i Kringsjå studentby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2019 kl 15:10

KRINGSJÅ: Det er de 148 maskinene – 74 vaskemaskiner og 74 tørketromler – som gjør vaskeriet i Kringsjå studentby, som i areal er 170 kvadratmeter, til Norges største.

– Det nye vaskeriet på Kringsjå er Norges største fellesvaskeri, og jeg tror også det må være det fineste, skryter markeds- og boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, i en pressemelding.

Splitter nytt

Maskinene av typen Miele Professional, som var nye ved åpningen i november, er montert i søyler, slik at hver vaskemaskin har en tilhørende tørketrommel. Det brukes kun allergivennlig såpe, for å sikre at også allergikere kan benytte vaskeriet, ifølge SiO.

De forteller også at hver maskin har en kapasitet på 6,5 kg og en gjennomsnittlig vasketid på 55 minutter. Det gir en kapasitet på vask og tørk av nærmere fem tonn studentklær om dagen.

Men dette er ikke det eneste – de 2716 beboerne i Kringsjå studentby har tilgang til fem fellesvaskerier.


Maskinene er plassert i søyler. Foto: Miele

Oppgradert studentby

Det nye vaskeriet er en del av oppgraderingen av Kringsjå studentby. Vaskeriet ligger like i nærheten av dagligvarebutikk, treningssenter, lesesal og kafé. Dermed kan studentene sette på en vask og gjøre andre ting frem til maskinen blir ferdig

– Da vi planla det nye vaskeriet var det viktig for SiO at det skulle ligge på bakkenivå. Beboere skal føle det som hyggelig, åpent og trygt å være inne i vaskeriet, sier boligdirektør Løkka.

Lett å bli kjent

Kringsjå har blitt oppgradert med nye studentboliger i massivtre, nye uteområder, treningssenter og kafé det siste året. Med visjonen «Vi møtes utenfor!» ønsker SiO å legge til rette for at mye mer av livet på Kringsjå studentby flytter utendørs, og at det er lett å bli kjent med naboen.

Funfact: SiO har også Norges høyeste fellesvaskeri. Dette er plassert på toppen av det 17 etasjer høye Grünerløkka studenthus (siloen). (Kilde: Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...