Nordre Aker Budstikke

Trommer sammen til møte om utbyggingsplanene på Tåsen

Ny bebyggelse på Tåsen senter sett ovenfra. Småhusene som er markert i hvitt øverst i bildet, på oversiden av Tåsenveien, er området rundt Søndre Tåsen gård, der en annen utbygger har kjøpt flere tomter og ønsker å omregulere fra småhus til blokker. Nordbergveien ti ligger utenforbildet, nederst til venstre. Foto: Arcasa Arkitekter (illustrasjon)/Tåsen Utvikling AS/ Plan- og bygningsetaten

Tåsenaksjonen arrangerer informasjonsmøte søndag om de tre store utbyggingsprosjektene i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2018 kl 08:33

TÅSEN: Tidligere i høst gikk beboergrupperingen som har holdt et ekstra øye med utbyggingen på Tåsen sammen og dannet Tåsenaksjonen. Tåsenaksjonen meldte selv på sin Facebook-side at de i forrige uke var blitt med i Beboeraksjon Oslo, som ble etablert i i kjølvannet av kommuneplanen 2015, og samler rundt 30 aksjonsgrupper og velforeninger.

Tåsenaksjonen har tidliger vært kritisk til planene for Tåsen senter, som da disse kom opp i 2012 inneholdt flere høyblokker.

Ny bebyggelse på Tåsen senter sett ovenfra. Småhusene som er markert i hvitt øverst i bildet, på oversiden av Tåsenveien, er området rundt Søndre Tåsen gård, der en annen utbygger har kjøpt flere tomter og ønsker å omregulere fra småhus til blokker. Nordbergveien ti ligger utenforbildet, nederst til venstre. Foto: Arcasa Arkitekter (illustrasjon)/Tåsen Utvikling AS/ Plan- og bygningsetaten

PBE varsler alternativt forslag

I kommuneplanen fra 2015 er Tåsen utpekt som et prioritert, stasjonsnært område, hvor det kan tillates høyere utnyttelse enn i dag.

I oktober i år ble et planforslag for nytt Tåsen senter med utbygging på begge sider av t-banelinja, lagt frem. Tidligere denne uka kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at Plan- og bygningsetaten (PBE) varlser at de vil lage et alternativt forslag, fordi de mener utbygger Tåsen Utvikling ikke i stor nok grad har justert forslaget etter de føringene som har blitt lagt gjennom prosessen.


Et av punktene PBE setter fingeren på er at trafikksikkerheten i krysset mellom senteret og skolen må bli bedre. I beskrivelsen av seg selv, er det nettopp trafikksikkerheten Tåsenaksjonen selv trekker fram: «Tåsenaksjonen jobber for å sikre trygge skoleveier, et grønt nærmiljø og et moderne næresenter. Dette er ikke forenelig med dagens planer.»

Tre utbyggingssaker

I tillegg til nytt Tåsen senter, planlegges det også boliger rundt Søndre Tåsen gård og i Nordbergveien 10, ut mot Tåsenkrysset. Utbyggingssakene skapte stort engasjement da bydelsutvalget avga sin uttalelse til planen på Søndre Tåsen gård i høst.

Da hevdet lederen i Berg Nordberg Sogn Tåsen vel, Henning Iversen, at planene tilsammen står for en «megafortetting» som gjør Tåsen «mørk, tett og farlig.»

Det var "stinn brakke" under BU-møtet 1. november. De fleste kom for utbyggingssaken på Tåsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Informasjonsmøte

Med dette som bakteppe arrangerer Tåsenaksjonen et informasjonsmøte i aulaen på Tåsen skole søndag 25. november kl. 18.30. Om møtet skriver de:


«Denne høsten er nabolaget vårt blitt rammet av tre utbyggere. Solon Eiendom planlegger 160 boenheter rundt Søndre Tåsen gård og Norgesgruppen holder liv i gamle planer for Tåsensenteret. I tillegg planlegger Stolt eiedom å bygge 33 leiligheter i Nordbergveien 10.

Vi er opptatt av å bevare trygge skoleveier, sikre et grønt nærområde og å ha et moderne nærsenter. Utbyggernes planer er ikke forenelig med dette.

Vi inviterer til et møte for å informere om planene i området og hvilke konsekvenser vi mener de kan få for oss som bor her.»

Programmet

18:30 - Henning Iversen, leder i BNST orienterer både om Solons planer og Tåsensenteret
18:45 - Per Morten Josefson kommenterer planene fra en arkitekts ståsted
18:55 - Anders Løvlie forklarer prosessen i en byggesak og hvordan vi kan påvirke
19:05 - Panelsamtale med alle innlederne og spørsmål fra salen

Vil svare på PBEs innspill

Mandag 19. november var forslagsstiller til Tåsen senter – Tåsen Utvikling og Neptune Properties – innkalt til et møte hos Plan- og bygningsetaten for å gå gjennom etatens innsigelser mot planforslaget.


Nordre Aker Budstikke har i etterkant av møtet vært i kontakt med Geir Inge Juriks, Eiendoms- og akkvisisjonsdirektør i Neptune Properties. Han omtaler møtet som opplysende.

– Vi regner med å ha gode svar på de fleste spørsmålene og kommentarene som kom fra PBE. Vi bruker nå de neste par ukene på å ytterligere underbygge dette, sier han.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...