Nordre Aker Budstikke

Trosset regnet og skapte julestemning i Nydalen

Jentene fra Morellbakken skole skapte julestemning med sang og musikk.

Søndag 2. desember var det julegrantenning i Nydalen. Til tross for regnværet, møtte både store og små opp, med et smil om munnen. Tre jenter fra Morellbakken skole brukte anledningen til å tjene penger til Berlin-tur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2018 kl 21:32

NYDALEN: Det hele ble dratt i gang med at det flinke barnekoret LUDO sang.

Gjennom hele arrangementet var det musikk å høre, slik at man alltid beholdt julestemningen, selv om nedbøren var regn, og ikke snø. Noen av aktivitetene var møte med nissen, allsang og gang rundt juletreet. Det var flere boder der, alt fra en fotoboks hvor man kunne ta julebilder, til folk som sto og solgte sokker og ga ut gratis pepperkaker og gløgg.

I tillegg til dette kunne man til og med ta en liten tur langs Akerselva, med hest og kjerre.

Julegrana ble tent på Gullhaug torg i Nydalen.

Fra Morellbakken til Berlin

Tre jenter fra Morellbakken skole tenkte at de kunne benytte denne anledningen til noe smart, nemlig på å tjene inn penger til skoletur til Berlin.


De fleste pleier å selge doruller, for å tjene inn disse pengene, men dette kan bli kjedelig og slitsomt i lengden, så derfor var dette et godt alternativ.

De satte opp en egen bod, hvor de solgte duftlys og bambussokker.

– Dette er en perfekt julegave til alle du er glad i, mener jentene.

LES OGSÅ: Glem doruller, her er Kajas supertips for å finansiere skoleturen

Servering for de fremmøtte.

Sang og gang rundt juletre

En felles interesse for de tre jentene fra Morellbakken er at de er glade i musikk, så dette var en perfekt anledning til å synge og spille gitar foran et stort publikum. Mens de andre som var på julegrantenningen gikk rundt juletreet, fikk jentene opptre.

De sang blant annet «Nå tennes tusen julelys» og «På låven sitter nissen». Til tross for at jentene var spente før opptredenen, syntes de det var en morsom og spennende opplevelse.

Det virker som om alle kom i litt ekstra julestemning etter julegrantenningen. Jentene ble i hvert fall veldig fornøyde med salget, så dette ble en positiv erfaring.

Les mer fra Morellbakken Budstikke (av elever ved Morellbakken skole).

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...