Nordre Aker Budstikke

Sporveien:

Truer med politiet og å stoppe T-banen

Sporveien melder allerede nå at de ser at ganske mange velger å reise med linje en for å komme seg til marka. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Allerede i 11-tiden melder Sporveien at det er «ganske mange» som har valgt å reise med T-banen for å komme ut i Nordmarka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2021 kl 16:21

NORDMARKA: Ruter gikk før helgen ut med en innstendig oppfordring til Oslos innbyggere. Det var etter at det forrige helg var det mange som ville ut i marka på helgetur. I kombinasjon med svært mange feilparkerte biler og busser som ikke kom fram, opplevde mange at det ble trengsel i kollektivtrafikken, skrev kollektivselskapet i en pressemelding torsdag.

– Det går greit foreløpig. Oppfordringen er å la være å reise kollektivt til helgeturen. Jeg håper innstendig alle følger det, sier pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til Nordre Aker Budstikke klokken 10.30 lørdag formiddag.

Han sier at de forstår behovet for å komme seg ut.

– Akkurat nå er det veldig viktig at alle tar hensyn og gir plass til de som må reise kollektivt. Fritidsreiser er ikke høyt på prioriteringslista for å si det sånn, understreker Johansen.

Truer med stans

T-banens linje 1 til Frognerseteren var en av linjene det oppsto problemer sist helg. Bilder viste stor trengsel og mange reisende.

I 10.30 tiden ble følgende melding lest opp for de reisende ved Gaustad stasjon:

– Melding til reisende på linje 1: Følg smittevernreglene, hold avstand og bruk munnbind. Hvis ikke dette følges, kontaktes politiet og t-banen stoppes.

Pressevakt i Sporveien, Ina Helen Østby, sier til Nordre Aker Budstikke at de opplevde stort trykk på enkelte linjer forrige helg. Lørdag vil de, i likhet med forrige helg, følge utviklingen i trafikkavviklingen.


– Vi følger med på hvor stort trykk av reisende det blir, særlig på linje en. Det kan bli mange reisende som ønsker å gå på ski, sier hun.

Slik Nordre Aker Budstikke forstår det, skal det være et ujevnt antall reisende med avgangene på Frognerseterbanen lørdag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Mange reisende

Østby i Sporveien sier at de ser allerede nå at det er «ganske mange» som velger å reise med linje en lørdag.

– Vi følger situasjonen veldig tett. Vårt mandat er ikke å følge med om om reiserådene overholdes, det er den enkeltes eget ansvar, sier hun.

Sporveiens pressevakt bekrefter at det kan bli aktuelt å stanse trafikken.


– Hvis man ser utfordringer med å avvikle T-banetrafikken på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte, for eksempel ved store ansamlinger av mennesker, vil vi vurdere blant annet å gjøre en kort stans inntil vi får sikkerheten under kontroll som et tiltak, klargjør hun.

Og legger til:

– Dette handler om sikkerheten for de reisende - og ikke om hvorvidt de følger smittevernråd. Vi oppfordrer alle til å følge gjeldende smittevernregler og Ruters reiseråd.

Dialog med politiet

Det er Sporveien som har det ansvaret for sikkerheten på T-banen. Ruter er ansvarlig for reiserådene.


– Hvis man opplever utfordringer med sikkerheten, vil det være naturlig å ha dialog med politiet.

– Ser det ut til at folk har fulgt oppfordringen om å ikke reise kollektivt?

– Vi har ikke mulighet til å følge med så detaljert på det. På T-banen har vi overvåkning av stasjonsområder og i forbindelse med av- og påstigning, svarer hun.

Det er i hovedsak er det lagt opp for å kunne sørge for sikkerheten.

– Via systemene greier man å danne seg et inntrykk av antall reisende. Det er ikke en statistikk, men man ser at det allerede er en del som har valgt å ta seg inn marka ved hjelp av linje en.

OPPDATERT SØNDAG:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...