Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Trygt nærmiljø - hva må til?

Det er nå fjerde gangen jeg føler meg truet og forfulgt i Oslos gater. Jeg er rett og slett sliten og frustrert fordi jeg går rundt og klynger meg til...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2007 kl 10:20

Det er nå fjerde gangen jeg føler meg truet og forfulgt i Oslos gater. Jeg er rett og slett sliten og frustrert fordi jeg går rundt og klynger meg til mobiltelefonen min og bruker lommelykt i frykt for å ikke komme meg helskinnet hjem. Det er provoserende at jeg alltid må gå så fort jeg klarer gjennom mørke gater med ørene på stilk for å forsikre meg om at det ikke er noen som følger etter. Jeg er redd. Jeg er redd hver gang jeg må gå hjem etter at det er blitt mørkt.

Åpenbart er det noen som mener at jeg selv er skyld i at jeg føler meg utrygg. De mener at det er jeg som må endre min adferd og mitt livsmønster. Sv vil nemlig gå inn for at skolen skal ha kurs i feministisk selvforsvar slik at jeg kan ta opp kampen med den eller (enda verre) de som er ute etter å overfalle eller voldta meg. Kjære Inga Marthe Thorkildsen, jeg nekter å skaffe meg sort belte i karate for å gå hjem om kvelden. Jeg nekter å akseptere at det er jeg som må endre min adferd for å komme med trygt hjem. Det har alltid vært statens ansvar å skape stabilitet og beskytte sine innbyggere, og når politiet skriker etter mer penger, ja da må faktisk regjeringen åpne pengesekken.

Jeg skal stemme Høyre ved kommunevalget fordi de tar min trygghet på alvor. Høyre vil kjempe for at Oslos 200 politistillinger bemannes, de vil styrke det frivillige engasjementet som blant annet Natteravnene og de vil sørge for at Oslos mørke gater forsvinner. Dessuten håper jeg de får gjennomslag for å opprette et kommunalt politi fordi det er ingen tvil om at vi alle trenger sikkerhet og vi trenger det nå!

Derfor er det på tide at Sv innser at det ikke holder at ungdom har nok biljardbord i fritidsklubbene hvis ikke politiet er synlig, kriminelle blir straffet og gatebelysningen bedres.

La meg slippe å være redd, la politiet gjenvinne Oslos gater og la SV svette alene med sine feministiske selvforsvarskurs. Jeg vet i hvert fall at det som gjør meg trygg er å vite at noen er til stede for meg dersom ulykka skulle være ute.

Ida Berg-Johnsen

Medlem i arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...