Nordre Aker Budstikke

- Trykket er for stort

Denne T-banen som kom til Sognsvann i 16-tiden mandag var godt fylt av Oslofolk som ville nyte finværet. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

Kapasiteten i kollektivtrafikken, som allerede var svært presset, opplever utfordringer i sommerværet som har vært i Oslo pinsehelgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGNSVANN: Hovedstaden har badet i sol pinsehelgen. Hytteforbudet er opphevet, men koronasituasjonen gjør likevel at mange er hjemme. De høye temperaturene og det sommerlige været gjør at mange har lagt turen ut. Det har presset kapasiteten i kollektivtrafikken, som allerede var svært begrenset av smittevernhensyn, ytterligere.

Mange fant veien til Sognsvann 2. pinsedag. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

- For stort trykk

Ett av stedene mange var samlet mandag, var Sognsvann. Sandstranda og badebrygga, men også gresslettene har vært populære pinsehelgen. Køen til Sognsvannskiosken var tidvis lang. Tilstrømmingen på T-banene som kom, var også stor.

Slik så det ut på gangveien til Sognsvann mandag like før 16. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

Flere Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med, forteller imidlertid at det var flere folk på Sognsvann søndag enn mandag.


- Vi opplever at kollektivsystemet er under press, og at trykket er for stort på en del linjer, sier Knut-Martin Løken, pressevakt i Ruter, til Nordre Aker Budstikke. Det gjelder både buss, båt og skinnegående kollektivtransport.

Bruker alt tilgjengelig materiell

Han forteller at de ser tilfeller der reisende ikke respekterer merkingen om bord.

Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

- Vi forstår godt at mange vil ut i finværet. Operatørene våre kjører alt tilgjengelig materiell, og vi har vakter ute flere steder som gjør sitt ytterste for å veilede og informere, sier han og legger til:


- Men avstandsretningslinjene i kollektivtrafikken gjelder fortsatt, og vi ber alle som kan om å bruke sykkel eller beina, og om å ikke bruke kollektivtrafikken hvis man ikke må.

Fra Sognsvannsbommen 2. pinsedag. Foto: Christian Fredrik Borg / Nordre Aker Budstikke

Stort trykk i Maridalen

Sofie Bruun i Ruter opplyser til Nordre Aker Budstikke at det har vært stort trykk inn i Maridalen og Sørkdalen mandag.

- Linje 30 har stort trykk. Det har roet seg på linje 41 og 51, men det kan tenkes at linje 51 vil få trykk utover kvelden, opplyser Sofie Bruun i Ruter.

Linje 51 går fra Nydalen til Maridalen, mens linje 41 kjører på andre side av marka, fra Røa til Sørkedalen.


Det skal ifølge Ruters logger ikke vært utfordringer på linje 56, som går fra Nydalen til Solemskogen.

Politiet: - Totalt kaos

Trykket har også vært stort på øyfergene i Oslofjorden. Ifølge NTB var det lange både lørdag og søndag lange køer på Rådhuskaia. Aftenposten skrev at ventetiden for å ta ferjene ut til Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Gressholmen og Langøyene var mellom halvannen og to timer søndag.

Mandag ettermiddag melder også Oslo-politiet på Twitter at det er totalt kaos flere steder.

Søndag skrev politiet ut over 30 bøter på Bygdøy.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...