Nordre Aker Budstikke

Turgåer: Forlatt bål har blusset opp igjen

Leser kom over dette bålet lørdag formiddag, i Grefsenkollen. Foto: LESERBILDE

Turgåer i Grefsenkleiva kom over brennende forlatt bål, lørdag formiddag. – Ha med vann, oppfordrer vaktkommandør Ola Klakegg i Brann- og redningsetaten, hvis du fyrer opp bål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2021 kl 12:49

GREFSENKOLLEN: – Jeg kom over dette bålet over den gamle hoppbakken nederst i Grefsenkleiva, men ingen folk ved det. Dette var tidlig lørdag Det har nok blusset opp på morgenkvisten. Jeg fikk slukket det og sikret det så godt jeg kunne uten vann. Dette er jo skummelt, skriver leseren.

15. april trer det generelle bålforbudet i kraft. Vaktkommandør Ola Klakegg i Brann- og brannredningsetaten sier til Nordre Aker Budstikke at det har vært noen hendelser i det siste, med brann ute, men likevel er dagens situasjon vurdert til grønn, det betyr liten fare for brannfare ute via eksempelsvis bål:

– Men det betyr ikke at det ikke er lokale variasjoner. Gress og kratt er eksponert for brann, med litt vind som sprer glørne. Det har vært en del hendelser de siste dagene med gress og kratt som brenner, utsatt er også åpne skogfelt, sier Klakegg.

Han fortsetter:

– Fyrer man opp bål ute, så er det viktig å ha med vann til å slukke bålet. Ved å eks. tråkke på bålet, så kan det fortsatt være glør igjen, som kan blusse opp bålet igjen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...