Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Turveien går foran parkeringsplassen

Hva er status for Grefsenplatået?

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Opprinnelig forslag om å bruke friområdet til parkering går ikke - på grunn av turløype gjennom området, ifølge bydelen om sist nytt om nye Grefsenplatået.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2016 kl 11:27

KJELSÅS/GREFSEN: Grefsenplatået ligger inne i Kommunedelplan for torg og møteplasser, vedtatt 22. april 2009, som utvalgt opprustet som Torg- og møteplass.

I januar skrev Nordre Aker Budstikke om status nye Grefsenplatået, som torg- og møteplass. Blant annet var planen da at Taxi-holdeplassen ble foreslått flyttet, og nye parkeringsplasser skulle etableres ved Sverre Enevolds plass, mot at grøntarealet skulle erstattes annet sted.

LES OGSÅ: Brekkedammen åpen i helgen

Status

Hva er status nå, i mai?

– Det har vært en «fram og tilbake»-prosess med Plan- og bygningsetaten. Men nå føler vi at saken går på skinner. Oppstart av planarbeidet blir annonsert i nær framtid, ifølge spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel, Knut Hammervold.

Som tror en reguleringsplan er nært forestående.

– Vi tror på at det skal kunne være ferdig reguleringsplan og byggesak over sommeren. Men gode parkeringsløsninger rundt torget er en utfordring. Opprinnelig forslag om å bruke friområdet ved Sverre Enevolds plass til parkering går ikke, på grunn av turløype som gjennom området, det er til hinder, sier Hammervold.

Som legger til at det diskuteres andre parkeringsløsninger, men nærmer om hva slags løsninger ønsker han ikke å kommentere nå.

LES OGSÅ: Hva skjer med kafeen på Grefsenplatået?

3638 kvadratmeter

Fra Plan- og bygningsetatens saksinnsyn står det om planområdet, som totalt er på 3638 kvadratmeter:

«Det vil være naturlig at en fremtidig utforming av plassen inkluderer begge sider av Lyngåsveien, og at bebyggelsen utgjør en ytre ramme for torget. Plassen ryddes for dagens rotete parkerings adferd, slik at ulike former for tortgliv kan finne sted. Eksisterende butikker og næring bør få eksponert seg bedre ut mot plassen.»

Videre.

«Festlige anledninger kan feires, og folk i området kan få anledning til å bringe brukte ting til torgs, og matprodusenter i regionen kan få et sted å omsette kortreist mat bare for å nevne noen bruksmuligheter.»

Stor trafikkbelastning

Det nevnes også utfordringer med prosjektet, blant annet et godt samarbeid mellom offentlig og privat grunneierskap.

I tillegg at dagens situasjon i området Grefsenplatået beskrives med stor trafikkbelastning og gjennomgangstrafikk. Mange skolebarn krysser veien, både til Kjelsås skole og Engebråten ungdomsskole.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...