Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mediehuset dittOslo har sendt sine siste aviser i trykken

Tusen takk for oss!

AKERSGATA: Så er det slutt. Etter over 100 år for noen av våre lokalaviser, og 10 fantastiske år for meg, er dette de siste utgavene av Akersposten/Ul...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2014 kl 11:17

AKERSGATA: Så er det slutt. Etter over 100 år for noen av våre lokalaviser, og 10 fantastiske år for meg, er dette de siste utgavene av Akersposten/Ullern Avis, Nordre Aker Budstikke, Lokalavisen Groruddalen og dittOslo med en utgave for hver av de fire sentrumsbydelene.

Nordstrands Blad drives gledelig nok videre med sin vante redaksjon, og et par dyktige kolleger går i gang med lokal nettavis for bydel Nordre Aker på nyåret. DittOslo.no drives videre av Nettavisen, i vår tidligere nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten og journalist Camilla Svendsens trygge hender.

Avviklingen er utvilsomt vemodig, vi skulle så veldig gjerne ha fortsatt å lage aviser og nettsteder for alle hovedstadens 11 bydeler, men vi har altså ikke klart å tjene penger på vår avisproduksjon. Selv om vi var farlig nære i 2013 ...

Nå er den siste avisen fra våre hender trykket og distribuert. Redaksjonslokalet vårt har sakte blitt tømt for folk gjennom høsten, avisene har blitt stadig mindre, men stemningen har vært upåklagelig, vi har vært bestemte på å stå på og ha det gøy helt ut.

Det har selvsagt blitt noen gravøl, som uten unntak har vært muntre og åsted for mye mimring og mange røverhistorier.

Men felles for oss alle, arbeidssøkende eller i ny jobb, er nok vemodet over å ikke skulle møtes i Akersgata 28 etter nyttår, for å skrive lokalstoff fra hver krok av byen. For det er ingen tvil om at den største trivselsfaktoren vår har vært å få jobbe med Oslo og Oslo-folk.

Vi har lagt ned tusenvis av timer på bydelsutvalgsmøter gjennom årene, og det skal ikke legges skjul på at det ofte kan være en utholdenhetsprøve. En nødvendig, sådan, avisene våre har vært en arena der Oslo-folk og lokalpolitikere har kunnet lufte meninger og få frem sine hjertesaker, en arena der det har vært rom for debatter omkring avgjørelser som innvirker på folks dagligliv i hovedstaden.

Vi har mange eksempler på at lokalavisenes dekning av saker har hatt stor betydning for utfallet - som oftest til stor glede for beboerne.

Kulturlivet har vi også fulgt tett, og med landets flotteste scener og konsertlokaler, museer og gallerier i vårt lokalområde, har vi alltid hatt mer enn nok å dekke.

Men det aller hyggeligste har vært å ha tid og plass til det som ikke er så stort. Å få følge unge, sultne musikere, artister og skuespillere fra nervøs debut til store scener er et privilegium.

Og hva kan vel være bedre enn å starte dagen med et barnehage- eller skolebesøk? Møte stolte unger som alltid har noe flott å vise frem. Eller høyspente skolerevysjefer like oppunder jul, for så på nyåret å sitte i salen og se hva en tenåringsgjeng kan få til hvis de vil.

Sportsjournalistene våre har trålet idrettshaller, arenaer og fotballbaner fra Holmlia i syd til Holmenkollen i nord. De har fulgt Vålerenga og Lyn i gode og onde dager, på samme måte som de har fulgt små og store helter og heltinner fra lokale grasrotklubber. De tre Nordstrands-bydelene vil heldigvis fortsatt få besøk fra "sport'n".

Vi har hengt i stroppene gjennom oppturer og nedturer i de ti årene våre elleve bydelsaviser har vært under samme paraply, og opplevd en nesten sammenhengende rekke av omstillinger. Men du verden; først og siste og hele veien imellom har det vært gøy. Veldig gøy.

Vi klarte nesten å komme over kneika, men nesten er som kjent ikke godt nok.

Så da gjenstår det bare å takke for oss til alle dere tusenvis av snille, sinte, flotte, flinke, kreative, ustoppelige, modige, tøffe og rause Oslo-folk vi har møtt i vår jakt på gode saker. Det har vært en fornøyelse!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...