Nordre Aker Budstikke

Tvangssolgt

Villa Fjeldet i Ullevålsveien 116 har en unik tomt på nesten seks mål, og svært sentral beliggenhet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Villa Fjeldet, den unike eiendommen på høydedraget ved Vestre Aker kirke, er omsider solgt, etter en turbulent prosess over fem år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 13:10

ULLEVÅL: Salgssummen endte til slutt på 35 millioner, fem millioner under prisantydningen som ble satt da eiendommen ble lagt ut for tvangssalg i fjor høst. Det melder Dagbladet.

Eiendommen på om lag seks mål inneholder en sveitservilla, et sidebygg, garasje, og en stor hage, og ligger mellom Kirkeveien, Sognsveien og Vestre Aker kirke, med innkjørsel fra blindvei mot gravlunden.

Villa Fjeldet, Ullevålsveien 116.

Forsøkt solgt i 2016

Nordre Aker Budstikke omtalte salgsprosessen første gang i 2016. Da ble den spesielle eiendommen i Ullevålsveien 116 lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner kroner, et beløp som ville ha vært 100 millioner kroner høyere i følge megleren den gangen, dersom eiendommen ikke hadde vært regulert til friområde. Høyeste bud som kom inn var imidlertid 29 millioner, og den ble deretter trukket fra markedet.

Det har siden eiendommen ble lagt ut for salg for snart fem år siden vært uenighet mellom eierne og Oslo kommune om reguleringen av tomten, som stammer helt tilbake fra 1949, i kjølvannet av kommunesammenslåingen av Aker og Oslo. Eierne mener det ble gjort en feil og at eiendommen ble omregulert fra bolig til park – noe som skal ha vært ukjent for eierne fram til 2016 – og at denne derfor er ugyldig. Som park og friområde vil det nemlig være uaktuelt å bygge noe nytt på tomta.


Ullevålsveien 116 har vært eid av et familiesameie. Ifølge Dagens Næringsliv var de enige om å selge tomten, men uenige om når og hvordan. Uenigheten ble avgjort i tingretten i januar i fjor, og eierfellesskapet ble oppløst, ifølge avisen. Tre av eierne varslet at de ville kreve kommunen for 33 millioner kroner i verditap som følge av det de mente var en feilaktig regulering.

Stort vedlikeholdsbehov

Eiendommen består av sveitservillaen og den ombygde stallen (bolig). Bygningene er gullistet, og i svært dårlig stand, ifølge prospektet fra 2016. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Megleren opplyser til Dagbladet etter salget at det var flere interessenter med i budrunden. Kjøperne får i tillegg til en streng regulering, også med en gullistet bygningsmasse, som i følge prospektet har fukt, råte og vepsebol. En rapport fra befaring i fjor avdekket blant annet slitasje og omfattende råteskader, det ble registrert sterk lukt i trapperom, soverom og kjøkken i første etasje.

Budet på 35 millioner kroner er foreløpig ikke er rettskraftig. Man behøver rettens aksept før salget går gjennom, opplyser advokat Torolv Sundfør, til Dagbladet. Overtakelse er imidlertid planlagt til slutten av mai.

Sundfør sier han ikke har førstehåndskunnskap om kjøpernes planer for eiendommen, men han opplever at planen er beboelse, uten at det kan bekreftes. Avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Andreas Vaa Bermann, sa til Dagbladet i oktober i fjor at det generelt er et ønske om å bevare og styrke de grønne områdene i byggesonen, og at det derfor er sannsynlig å anslå reguleringsrisikoen for eiendommen til å være «relativt høy».

«Villa Fjeldet»

Bolighuset i Ullevålsveien 116, nedenfor Vestre Aker kirke og mot Kirkeveien, er bygget i sveitserstil og har navnet «Fjeldet», eller «Fjellet». Sogn kultur- og historielag oppgir at det er bygget i 1885, av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Senere har blant andre sogneprest Thore Godal bodd i huset.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...