Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Uenige om sommerværet

Hvem får rett? Meteorologene eller værprofetene?

VARIERT: Ifølge Yr.no får vi slett ikke noe stabilt og varmt sommervær de neste 10 dagene i Oslo. Ifølge en værprofet på Finnskogen blir det en varm og god sommer. Arkivfoto

Hvem får rett om sommerværet? Værprofeten fra Finnskogen eller meteorologene på Blindern? Eller kanskje det er sensommeren som blir god og varm?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2014 kl 14:48

OSLO: Etter en fin, solfylt og vagm vår har sommerferien begynt med ganske kjedelig vær. men ifølge landets største avis, er værprofet Bjørn Frang fra Finnskogen ikke i tvil: Vi har en varm og god sommer foran oss.

Ifølge de virkelige ekspertene, de som har utdannet seg innen faget, kan vi se fram mot 17-20 grader til langt ut i juli.

Hvem får rett?

Viktige fiskefinner

Hvis værprofeten fra Finnskogen skal ha sine ord i behold, bør været altså endre seg ganske mye sånn omtrent midt i juli!

- I år ser jeg klare tegn på været vi har foran oss. Juli har ofte vært en drittmåned med dårlig vær. Folk er opptatt av juli, de skal ha ferie. I år blir det bra vær, sier Frang til Vg.no.

Han er blant annet kjent for å se på abborfinner når han skal spå været framover.

- Jeg spår slik de gamle spådde været. Ut fra de tegnene de så på, spår jeg været, sier Frang til Vg.no.

Han sier til nettstedet at abboren har med seg viktige værtegn. Lyse ryggfinner betyr sol og varme. Mørke finner på den vesle fisken som lever i skogsvannene, varsler en kald og regntung sommer. I år er det altså lyst langs abborryggen.

Her kan du lese værprofetenes profetier på Vg.no.

... Og her kan du se hva meteorologene tror om de neste 10 dagene.

Variert og kjølig

En titt på Yr.no og langtidsvarselet til Meteorologisk institutt, forteller at været vi har hatt den siste uken, mer eller mindre skal fortsette i 10 dager til, og da er vi jo godt ut i juli. Dagtemperaturene skal ligge mellom 17 og 20 grader, det skal bli litt sol, en del regn og mer eller mindre skyet de fleste av dagene. Ikke helt uvanlig norsk sommervær, med andre ord.

Her er ting du kan gjøre i Oslo når det regner.

Tropesommer på Finnskogen?

Noe Vg.no skriver mindre om i sin artikkel, er akkurat hvor dette varme godværet kommer i sommer. Mener værprofet Frang i hjemtraktene på Finnskogen, er det kanskje mindre interessant for oss Oslo-folk?

Les også:

Vi fikk én måneds regnmengde på ett døgn

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...