Nordre Aker Budstikke

– Ufint av rektoren

Daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol, sier at det er helt naturlig at også skolen må betale leie for kunstgressbanene. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Sier Lyns daglige leder om at Kringsjå-rektoren i sak om ballbinge-konflikt trekker frem at skolen nå må betale for å bruke kunstgressbanene. – Ikke så rart at skolen, på lik linje med andre eksterne som bruker banene, må betale leie, sier Sjur Skridshol i klubben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 09:35

KRINGSJÅ: Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om ballbingene ved Kringsjå skole. Vinteren 2018 sto tre nye ballbinger ferdige i skolegården på Kringsjå. Planene om å oppføre de tre banene startet som et samarbeid mellom Lyn og Kringsjå skole allerede i 2015.

For å gjøre en lang historie kort, så oppstod det uenighet om bruken, mellom idrettsklubben og skolen - nåværende rektor viser til reglementet for nærmiljøanlegg, og vil ikke gi idrettsklubben eksklsiv treningstid i ballbingene, les hele saken her.

Hadde dette blitt opplyst tidligere ville klubben funnet andre måter å finansiere ballbingene på, sier Sjur Skridshol, daglig leder i Ski- og Fotballklubben Lyn. Lyn hevder det aldri var meningen å bygge et nærmiljøanlegg, men et tilbud for klubben og skolen, og at dette var klargjort overfor Bymiljøetaten.

Halvparten av kostnadene til ballbingene ble finansiert gjennom spillemidler – i alt 757.000 kroner. Ytterligere 692.500 kroner ble hentet inn av Lyn og FAU på Kringsjå skole gjennom momskompensasjon og støtteordninger fra Norges Fotballforbund, Sparebankstiftelsen og Olav Thon-stiftelsen. De resterende 77.000 kronene ble i hovedsak dekket av SFK Lyn. Bingene ble oppført på dugnad av idrettslaget.

– Synd

I sak fra onsdag sier også rektor ved Kringsjå skole, Jannicke Argren, at skolen nå ikke lenger får lov til å bruke Lyns kunstgressbaner i skoletiden, og at skolen eventuelt må betale leie for bruken:


– Jeg synes det er synd at Lyn har valgt den retningen, men det er lite vi kan gjøre med det, sa Argren.

– Ufint

Det får Lyns daglige leder til å reagere:

– Jeg synes det er veldig ufint av rektoren å dra frem i saken at skolen må betale leie for kunstgressbanene. Det er egentlig helt naturlig. Fra november til april koster det klubben en million kroner i drift - for banene. Da er det ikke så rart at vi nå har kommet til at skolen - på lik linje med andre eksterne som bruker kunstgressbanene - må betalte leie for dette, sier Skridshol.

Han opplyser at timesleien for en hel kunstgressbane er på rundt 1500 kroner.

– Det blir jo slitasje på en bane som brukes, også av skoleelver. Totalt betaler vi kommunen rundt en million kroner for drift i perioden som nevnt over. Ja, vi har vært snille, kanskje dumsnille, og lånt ut banen til skolen gratis, men nå må vi ta betalt av skolen, som vi med alle andre som leier hos oss, sier Skridshol.


Rektor Agren har fått muligheten til å kommentere Skridshols meninger, men hun ønsker ikke det.

Rydd opp

Onsdag denne uken gikk også Høyre ut i lokalavisa og mener at nå får idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) rydde opp i saken - siden det er hennes etat - Bymiljøetaten - som har gitt dårlig veiledning til Lyn:

– Ballbingesaken på Kringsjå og uenighet om bruk av bingene er hverken Lyn eller skolen sin feil. Idrettsbyråden er sjefen til Bymiljøetaten, som overfor Lyn har gitt for dårlig veiledning. Derfor er det Rina Mariann Hansen sitt ansvar å rydde opp i denne saken, sa Kristoffer Gustavsen (H) i saken fra onsdag denne uka - her kan du lese hele saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...