Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

UiO-rektor Svein Stølen skal kombinere konserter med fjell og fjord i sommer. Foto: Privat

UiO-rektoren prøver å nyte hele året

Rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen, har ikke behovet for å koble av i ferien. Jobben som rektor ved Norges nest største universitet synes han er et stort privilegium.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Nå har vi snakket med Svein Stølen.

Svein Stølen leder som rektor Universitet i Oslo og de 26 000 studentene som går der. Jobben ser han på som et stort privilegium, og prøver å nyte hele året, også de hektiske dagene. Somrene på gård som liten husker han ekstra godt, og gleder seg til å kombinere fjell og konserter i sommer.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Tur og kulturværet. Jeg er på vei til Baroniet Rosendal hvor vi skal kombinere konserter med Ingebjørg Bratland, Ingrid Olava og Stein-Torleif Bjella med fjell og fjordturer. Fantastisk flotte Baroniet er tilknytta Universitetet i Oslo og det gjør det ekstra stas. Anbefales!

UiO-rektor SVein Stølen skal tilbringe deler av ferien på fjellet. Foto: Privat


- Hvilke planer har du denne sommeren?

- Resten av året er jo reelt sett temmelig hektisk (ikke i negativ betydning), så nå er det rett og slett fire uker med lavt tempo, late turer, musikk og interessante bøker.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Barnesomrene sitter jo i minnet, da. De tilbrakte jeg med storfamilien på en liten gård innunder breen i Jostedalen. Melking av kyrne etterfulgt av vaffelsteking, skrøning og sene kvelder med høylydt kortspill er gode minner.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


- Det har vært et godt år hvor UiO har jobbet tett med byen; vi arrangerte for første gang Oslo Peace Days i desember; våre studenter skal i samarbeidsinitiativet Oslo Bystudio jobbe som eksperter i team, med studenter ved andre Oslo-institusjoner, for å løse noen av Oslos utfordringer; og vi har vært med og utvikle Oslos Campusstrategi som jeg mener må kople kunnskap, arbeidsliv og byutvikling. Vi jobber også med en sterk europeisk universitets-allianse slik at UiOs studenter snart kan bli studenter også i byer som Berlin, Paris og London.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Jeg kom som student i 1979, og siden har jeg mer eller mindre blitt her. Dette er rett og slett indrefileten i kunnskaps-Norge og jeg er opptatt av at vi må bli flinkere til å ta kunnskapen i bruk. Derfor er vi nå svært opptatt av å skape en levende Oslo Science City, hvor kunnskap og studenter treffer andre deler av samfunnet i et pulserende bymiljø med spisesteder, kultur og gode møteplasser.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Jeg liker varme og sitter gjerne i sola og slapper av, leser litt og jobber litt.


- Hva leser du i sommer?

- Har med meg to bøker på vei til Rosendal. Michel Houellenbecqs Submission og Daniel Kehlmanns Measuring the World. Den første handler om presidentvalget i Frankrike i 2022; med Nasjonal fronts Le Pen og en kandidat fra det muslimske brorskap som alternativer. I Kehlmanns roman møtes to store vitenskapere; Carl Friedrich Gauss som gjorde sine oppdagelser fra kontoret og Alexander von Humboldt som reiste verden rundt for sine oppdagelser. To store, men svært så ulike, vitenskapere.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?


- Egentlig har jeg ikke det helt store behovet for å koble helt av. Prøver å ha lave skuldre og nyte ikke bare sommeren, men hele året. Å være rektor ved UiO er et fantastisk privilegium, så jeg lar ikke dagene kun «renne unna».

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...