Nordre Aker Budstikke

UKM: – Vi koser oss på scenen og får gjøre det vi vil!

KJEMPEGØY!: Dansegruppa X-the future fikk særdeles mye jubel da de avsluttet årets UKM. Med 20 dansere på gulvet ble det nødt til å bli mye energi i salen. Foto: Janina Lauritsen

Både deltakerne og publikum storkoste seg på Cosmopolite scene under årets UKM.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 14:33

TORSHOV/NORDRE AKER: UKM (Ung kultur møtes) ble arrangert på Cosmopolite scene 14. og 15. mars.

For tredje gang slo bydelene Nordre Aker, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene seg sammen for å arrangere UKM (Ung kultur møtes).

Programmet gikk over to dager og bestod av 34 sceneinnslag og en kunstutstilling. Det var stor bredde i programmet, med alt fra ukulele og dans til punk.

PUNK: Bandet Hudkreft gikk videre til landsfestivalen forrige gang de var med på UKM Foto: Janina Lauritsen

– Dette er gøy!

Punk-bandet Hudkreft deltok på UKM for andre gang. Forrige gang var de så heldige å komme helt til landsfestivalen til UKM.


– Vi har hatt det kjempefint! UKM samler folk og innslagene er veldig varierte. Jeg syns det er veldig gøy! sier Roksanna Niebrzegowska (17).

– Hvorfor heter dere Hudkreft?

Roksanna ler mens hun prøver å forklare hvor navnet kommer fra – hun var nemlig ikke med da bandet fikk navnet sitt.

– Jentene var på musikkleir. Der hadde de en ukulele med et stygt mønster, så de tegnet på den med tusj. Så begynte de å tegne på hendene sine også, og da sa folk «haha, dere får hudkreft av det!» Så ble det en «intern joke».

HUDKREFT: Roksanna Foto: Janina Lauritsen


Dansegruppa X-the future fikk særdeles mye jubel da de avsluttet årets UKM. Med 20 dansere på gulvet ble det nødt til å bli mye energi i salen.

– UKM er kjempegøy! Det er veldig gøy å danse! Dette er andre gang vi er med på UKM, men forrige gang var vi for unge til å gå videre. UKM er så gøy fordi vi elsker å danse, vi koser oss på scenen og vi får gjøre det vi vil! sier jentene og guttene (12-13) ivrig.

UKM er ingen konkurranse

Janko Radovanovic har nettopp fullført sin tiende UKM som lokalkontakt for Nordre Aker.

Han forteller at det har vært en del endringer siden han begynte. Nordre Aker UKM er slått sammen med tre andre bydeler, og UKM står ikke lenger for "Ungdommens Kulturmønstring".

– Vi har hele veien jobbet med å ikke ha for mye fokus på konkurranse-delen, men på å vise at vi er en arena hvor alle som driver med forskjellig type kust og er mellom 13 og 20 år kan vise seg frem. Og vi er en arena hvor ungdommer støtter hverandre og lærer noe av hverandre. Dette har vi absolutt lykkes med i år. Både på onsdag og på torsdag sto ungdom fra alle de fire bydelene sammen på scenen, danset sammen og delte glede av å være sammen, sier han.


Etter mønstringen fikk alle deltagerne snakke med fagpanelet og fikk konstruktive tilbakemeldinger. Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med hvem som går videre til fylkesmønstringen.

JAZZ: Kajo og Phillip Foto: UKM sentrum/nord

SANG OG GITARSPILL: Marius Segerberg Foto: UKM sentrum/nord

SANG: Karin Gjørv Foto: UKM sentrum/nord

LES OGSÅ:


Husker du? Uhørt sjarmbombe videre i UKM!

«Nye» Trollvann og Grefsenkleiva er i gang - se planene her!

Siri skal være ballettdommer

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...