Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ullerns egen Askepott

Hedvig Bache Hungnes har gått gradene fra katt til Askepott

160 barn og unge har inntatt Operaens Scene 2 med forestillingen Askepott - en barneopera. Hedvig Bache Hungnes (14) stråler over å inneha tittelrollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:27

BJØRVIKA/ULLERN: Askepott - en barneopera har turnert landet rundt siden premièren i 2010, nå er forestillingen tilbake på Operaen.

Askepottdebut som katt

Og det er ullernjenta Hedvig glad for, etter seks år i operaens barnekor er hun klar for sin aller største rolle.

- Da jeg fikk beskjed om at de vurderte meg som Askepott ble jeg så glad! Jeg har spilt katt i to Askepott-oppsetninger, og siklet på hovedrollen. Nå er den min!

For Hedvig har musikk alltid vært en viktig del av livet. Hennes to storebrødre var begge Sølvgutter og mamma Ingeborg Hungnes er sanger og skuespiller.

Pappa Øystein Bache er nok ikke først og fremst kjent for sine musikalske kvaliteter, men som forsanger 17. mai duger han i hvert fall i massevis, det kan Hedvig være enig i.

JENTE OG OPPTATT AV RAP OG GATEKUNST? Mamacitas er stedet for deg

Sommerfugler

Ullern Avis treffer Hedvig utenfor Bjørnsletta skole dagen før generalprøven. Egentlig går hun i niende klasse på Øraker, men på grunn av oppussing tilbringes høsten på nye, flotte Bjørnsletta.

- Visst har det blitt fint her! Men jeg trives på Øraker også, sier Hedvig.

Hun innrømmer at det er lite tid til annet enn skole og Askepott for tiden.

- Det er fort gjort å bli hengende etter med skolearbeidet, så jeg står på det jeg kan. Og så er vi heldigvis to som deler rollen som Askepott, det hjelper.

Og nervene sånn rett før?

- Masse sommerfugler! Men aller mest gleder jeg meg, jeg elsker jo å stå på scenen.

Askepott som au pair

Hedvig fikk smaken på de store rollene da hun spilte Karoline i Lillebror og Knerten, men tittelrollen i Askepott er selve drømmen.

- Det er jo så gøy å jobbe på Operaen. Nå får vi boltre oss i flotte kostymer, og vi har kjempeflinke musikere med oss, sier Hedvig, som liker moderniseringen av historien.

I Sir Peter Maxwell Davies' oppsetning er det nærmest ikke en voksen i sikte, og på scenen i Bjørvika har Hedvig med seg drøyt 160 utøvere mellom seks og atten år, alle fra Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett.

I orkestergraven sitter Juniorensemblet ved Barratt Due Musikkinstitutt, Slagverkseksjonen ved Oslo musikk- og kulturskole, Blokkfløytistene ved Uranienborg og St. Sunniva skole.

Handlingen i Davies' oppsetning er lagt til "moderne tid", Askepott er au pair hos en fæl dame, hjelpsomme fugler og mus er byttet ut med en snill katt med magiske evner, og tre onde stesøstre spilles av gutter.

- Det blir det jo en del gøy ut av, de kløner i vei og det blir ganske komisk - planlagt, altså.

Hedvig ler. Og heldigvis er noe som det alltid har vært.

- Prinsen er kjekk, og ballkjolen til Askepott helt nydelig, med mønster av små sølvkattepoter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...