Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ullevål-trio til junior-VM

Ullevål-talentene Ola Skåre, Jonas Tjomsland og Lasse Thorkildsen skal representere Norge i junior-VM. Foto: Foto:Knut Øydna

Bandyspillerne Ola Skåre, Lasse Thorkildsen og Jonas Tjomsland skal representere Norge i junior-VM på hjemmebane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2014 kl 15:00

Ullevål: Junior-VM avholdes på Bergbanen fra 24. - 26. januar. Ullevål-spiller og kaptein på juniorlandslaget, Jonas Tjomsland, synes det er stas at turneringen spilles på hjemmebane.

- Det blir veldig kult. Det kommer til å bli folksomt på Bergbanen med mange tilskuere og bra stemning. Det er ekstra kjekt å ha venner og familie på tribunen når VM starter, så jeg gleder meg veldig, sier Tjomsland.

Tøff konkurranse

Trioen har vært gode for Ullevål denne sesongen og får nå muligheten til å måle ferdigheter mot verdens beste bandy-nasjoner.

- Det er alltid stort å representere Norge. Jeg har vært med på u19-landslaget en stund nå og har i tillegg representer u23-landslaget i noen kamper, så jeg vet hvor høyt nivået er og hvor tøft det kommer til å bli, sier Tjomsland.

Her kan du se kampprogrammet til Norges Bandyforbund (ekstern side).

Fire nasjoner

Det er fire nasjoner som skal konkurrere om tittelen, og Norge får tøff motstand å bryne seg på når Russland, Finland og Sverige kommer på besøk.

- Det er tvilsomt om vi vinner turneringen, men vi skal gjøre vårt beste. Det er et helt annet forhold til bandy i de beste nasjonene enn det er i Norge. Flere av spillerne som kommer til Norge er i profesjonelle klubber og tjener penger på å spille bandy, sier Tjomsland.

LES OGSÅ: GUIDE: Her kan du gå på skøyter i Oslo

Underholdende sport

Landslagskapteinen håper at junior-VM kan bidra til at nordmenn får øynene opp for sporten

- Det er egentlig en typisk norsk sport som er morsom å spille og underholdende å se på. Bandy ligner litt på fotball på mange måter, så det er litt rart at ikke flere spiller. Per dags dato er det ikke en stor sport i Norge, men kanskje junior-VM kan øke interessen, sier Tjomsland.

Gode Holdninger

Landslagstrener for U19-landslaget, Dag Erik Amundsen, fremhever innstillingen til Ullevål-spillerne som deres fremste egenskap.

- Dette er spillere som først og fremst er vedlig gode bandyspillere, men som også har holdningene og konkurranseinstinktet for å lykkes. Ullevål-spillerne har denne sesongen hatt et solid defensivt spill og vært farlige foran mål, så jeg håper de viser frem disse kvalitetene i junior-VM, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Stiller for å vinne

Dag Erik Amundsen innser at det blir en tøff turnering, men har troen på at Norge kan overraske.

- Vi må være realistiske å innse at vi er outsidere. Vi er avhengige av at alle fungerer og prestere opp i mot sitt beste for å ha en sjanse. Målet vårt før turneringen har vært å ta bronse, men vi går alltid for seier, og hvis alt klaffer kan vi fort overraske, sier Amundsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...