ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Varebilsjåfør løp etter ung kvinne, flere mistanker om ruskjøring og gjentatte fester

Illustrasjonsfoto. Foto: Christian Fredrik Borg

Politiet fikk også melding om tre unge kvinner som røyket hasj skogen ved Grefsenkollen før de forsvant i en leaset Tesla. De retter også en takk til en bilberger etter helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2021 kl 15:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Klokken 16.50 fredag ettermiddag mottok politiet flere meldinger om en madrass som lå i veibanen på Ring 3. Madrassen skal ha ligget like ved Gaustad bussholdeplass, nedenfor Rikshospitalet, i østgående retning. Det ble sendt en patrulje til stedet, og de fikk flyttet madrassen ut av veibanen.

Politiet ble ikke varslet om trafikkuhell som en følge av madrassen. Det er ikke kjent hva som er grunnen til at madrassen lå i veien.

Forfulgt av varebilsjåfør

Rundt 18.45 fredag kveld ringte en bekymret kvinne til politiet fra Grefsenkollveien. Kvinnen, som er i 20-årene, hadde en halvtime tidligere gått nedover veien. Da gikk hun forbi en rød varebil som blinket med lysene.

I bilen skal det ha sittet en mann som fulgte kvinnen med blikket. Hun opplevde det som skremmende og gikk forbi bilen. Kort tid senere passerte bilen henne og stoppet rundt 50 meter foran henne. Den unge kvinnen ble redd og begynte å løpe i motsatt retning, oppover Grefsenkollveien.

Kvinnen har forklart til politiet at mannen begynte å løpe etter. Lengre opp i veien møtte hun flere andre, og mannen skal ha sett forfjamset ut. Mannen, som da var fem meter fra henne, løp tilbake og kjørte fra stedet.

ANNONSE

Bilen forsvant, og politiet prioriterte ikke å rykke ut til stedet. Beskrivelsen av bilen, som skal ha fire dører, ble lest ut til alle patruljene som var på jobb.

Kjørte inn i et tre

I 21-tiden fredag rykket politiet ut til Rødbråtbakken på Nordberg. En mann i 20-årene beskrev selv at han hadde mistet kontrollen over kjøretøyet og kjørte inn i veikanten før et tre.

Ambulanse ble ikke sendt til stedet, men over telefon ble føreren og passasjeren oppfordret til å oppsøke legevakt. Føreren hadde vondt i ryggen, og passasjeren klaget på smerter i en arm.

Det ble tatt alkoholtest av føreren som var negativ.

Politiet anmeldte forholdet for brudd på vegtrafikkloven. Det er imidlertid ikke tatt beslag i førerkortet til den mannlige føreren i 20-årene.

ANNONSE

Urinerte på buss

Omtrent samtidig, i 21-tiden fredag kveld, ble det meldt om en mann som urinerte på bussen utenfor BI i Nydalen. Det er ikke kjent om urineringen skjedde om bord eller på bussen fra utsiden.

Politiet rykket ut til stedet og kunne bekreftet at mannen var svært beruset. Mannen i midten av 20-årene skal også ha vært til sjenanse for andre passasjerer.

Han oppførte seg dårlig, og politiet måtte sette håndjern på mannen.

Den unge mannen var såpass beruset at han ble kjørt til legevakt for å vurdere om han kunne settes i arrest. Det ble ham, og mannen blir anmeldt for urinering på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

ANNONSE

Tilbudt hasj

Klokken 21.45 ble politiet oppringt av en person som hadde blitt tilbudt hasj ved Ullevaal stadion. Forholdet skal ha skjedd like etter 21.30.

Det skal ha vært en gjeng på seks til åtte personer som sto bak. Alderen deres er ikke kjent, men det skal ha vært både jenter og gutter.

Personene forsvant, og politiet prioriterte ikke oppdraget. De fikk kun en vag beskrivelse av de aktuelle personene.

Tagget på flere trikker

I 00.40-tiden natt til lørdag ringte Sporveiens trikkeleder til politiet og opplyste at en gjeng ungdommer hadde tagget ved Kjelsås.

ANNONSE

Gjengen på tre hadde forlatt stedet, men politiet rykket ut med både hundepatrulje og flere andre patruljer. De kunne bekrefte at taggingen hadde vært omfattende og fant tagging på to trikker.

Politiet satt ikke på noen beskrivelse av de antatte gjerningspersonene og avsluttet søket etter 40 minutter. Det vil komme en anmeldelse fra Sporveien på hendelsen.

Farlig pose i tunell

Lørdag ettermiddag, klokken 14, ble det meldt om en gul pose som lå trafikkfarlig til i veibanen i Tåsentunnelen i østgående løp.

Politiet sendte ikke patrulje, men Vegtrafikksentralens vaktbil ble sendt til stedet. Ett felt ble også stengt.

Før de kom frem, fjernet imidlertid en bilberger posen. Politiet takker for at den tilfeldige forbipasserende tok ansvar på vegne av fellesskapet.

Erkjente marihuanabruk

Klokken 16.45 ringte en person til politiet fra Brekkekrysset. Han hadde blitt passert av to personer som skal ha luktet sterkt hasj.

De to personene, en kvinne og en mann i 20-årene, satte seg inn i en bil. Politiet hadde en patrulje i nærheten som møtte bilen og fikk stanset den.

Mannen som hadde kjørt bilen, erkjente at han hadde røyket marihuana. Patruljen skal også ha kjent at det luktet stramt. Bilen måtte taues fra stedet.

Det ble ransaket på bolig og gjort funn av ytterligere ti gram narkotika. Politiet skal også ha funnet noen gram fleinsopp, et kjent rusmiddel.

Mannen ble avhørt på stedet og dimittert etter at det var tatt blodprøve. Han ble også anmeldt for forholdet.

Rådyr i søppelkasse

I 17.45-tiden ble politiet varslet om at et halvt, dødt rådyr lå i en hage i Kjelsåsveien på Grefsen. Det var bare bakdelen som lå igjen. Viltnemda skal ha blitt kontaktet og overtok saken.

Politiet har fått opplyst at rådyret skal ha blitt lagt i en søppelkasse i nærheten.

Viltnemda opplyste også overfor Nordre Aker Budstikke i helgen at de ikke klarte å finne dyret.

Fest i Nydalen

Natt til søndag, klokken 01.45, kom nattens første festmelding fra Nordre Aker. Det var fra en person i Gunnar Schjelderups vei i Nydalen som klaget på naboens fest.

Politiet fikk opplyst at det var mye støy og ble sunget høyt på adressen. Det skal ha vedvart i flere timer. Hvor mange som var til stede, var imidlertid usikkert på det tidspunktet.

I 03-tiden sendte politiet en patrulje. De ga et pålegg om å holde ro til klokken åtte morgenen etter. Da politiet var på adressen, var det ikke for mange til stede i forhold til smittevernbestemmelsene.

Gjentatt naboproblem

Et kvarter senere, i 02-tiden, kom det nok en festmelding. Denne gangen var det fra Badebakken der melder hadde forsøkt å komme i kontakt med naboen som spilte høy musikk. Melder klarte ikke å oppnå kontakt, som skal være et gjentatt problem.

Det var usikkert hvor mange som var til stede, men politiet ankom stedet klokken 03.30. Da var det stille, og det hadde det alt vært i rundt 15 minutter.

Vanskelige tenåringer på fest

På Korsvoll kom det klage om støy og fest litt etter klokken 03.30. En person ringte til politiet og meldte fra om at naboen spilte høy musikk. Naboen hørte mange stemmer, men kunne ikke bringe på det rene hvor mange.

Politiet sendte en patrulje. De oppnådde kontakt og gikk inn i den aktuelle boligen. Der påtraff de fire personer, alle gutter i slutten av tenårene. Den ene gutten skal ha hatt besøk av de tre andre.

Det ble forsøkt å gjennomføre avhør av tenåringene, men de var såpass ufine at det ikke lot seg gjøre.

Personene ble anmeldt for brudd på smittevernreglene og fikk et pålegg om å holde ro.

Dette var ikke de eneste festene som skapte utfordringer i helgen:

Bruksforbud

Klokka 04.45 søndag morgen stanset en politipatrulje en bil ved Kjelsås stasjon. Det viste seg at bilen hadde bruksforbud fordi den var solgt, men ikke omregistrert.

Politiet tok med seg skiltene, og bilen ble tauet. Det var kun sjåfør i bilen, en mann i 40-årene.

Røyket hasj i skogen og satte seg i Tesla

Litt før klokken 15 søndag ettermiddag oppdaget en person tre unge kvinner som røyket hasj i skogen ved Grefsenkollen. De tre kvinnene skal så ha satt seg i en Tesla og kjørt fra stedet.

Da politiet ble varslet om hendelsen, hadde det gått ti minutter siden kvinnene dro fra Grefsenkollen. Politiet undersøkte bilens registreringsnummer, og det viste seg at bilen var leaset.

Personen som ringte til politiet, skal ha konfrontert de tre kvinnene. Da de likevel valgte å kjøre fra stedet, ringte den til politiet. Det er usikkert om alle de tre kvinnene hadde røyket.

Ettersom politiet ikke visste hvor kvinnene kjørte og at det var en leasingbil, sendte de ikke patrulje.

Danset og nynnet ved Sognsvann

I 15-tiden søndag ettermiddag ble politiet varslet av AMK om at de hadde fått inn melding fra Sognsvann. De gjaldt en lettkledd kvinne som ikke oppførte seg normalt.

Kvinnen skal ha danset og nynnet på en benk. Hun framsto ruset, men det var ikke mulig å lukte det, ifølge melder.

AMK skal ha blitt varslet om at kvinnen hadde sagt at hun skulle hjem til barna sine. En ambulanse kom til stedet mellom 20 og 30 minutter etter at de mottok melding. Da var kvinnen borte, og politiet fikk heller ikke flere meldinger om henne.

Kilde: Oslo politidistrikt

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE