Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ungdom ned i 13-årsalderen avtaler slåsskamper på nett

ILLUSTRASJONSFOTO

Ungdom i vår del av Oslo bruker nettet til å avtale slåsskamper. Hendelsene samler mange tilskuere. Nå ber poltitet foreldre til tenåringer om å snakke med barna sine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2016 kl 21:09

OSLO NORD/VEST: Det er Ungomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon som advarer gjennom sin Facebook-side, torsdag kveld.

LES OGSÅ: Nå vil politiet at ungdom og foreldre skal like dem på Facebook

«I går (onsdag 17/2) var det nok en gang ungdom som hadde bestemt seg for å løse uoverensstemmelser ved hjelp av vold» skriver Majorstuen-politiet.

Dette er et problem Ungdomsavsnittet har jobbet mye med den siste tiden. Slåsskampene, som ifølge politet gjerne avtales på nettet, blir som oftest en-mot-en-oppgjør med mange tilskuere.

LES OGSÅ: Petter: Det er utolig mange naive foreldre der ute

«I går (onsdag, journ.anm.) hadde 20-30 ungdommer møtt opp for å se på to som skulle slåss i nærheten av Majorstuen. Tilfeldig forbipasserende varslet politiet om ungdom som slo løs på hverandre. Da politiet kom til stedet, løp ungdom i alle retninger. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet denne gangen. Politiet følger opp aktuelle spor i saken.»

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene sine og drikker seg dritings

Politiet retter nå en oppfordring til foresatte til ungdom i alderen 13-18 år, om å ta en prat med ungdommene sine om farer og konsekvenser ved bruk av vold.

«De som står rundt og heier og oppfordrer til mer vold kan også bli tiltalt for medvirkning. Politiet er redd for at disse slåsskampene kan få fatale utfall ved at noen blir alvorlig skadet eller drept.»

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...