Nordre Aker Budstikke

Ungdomsskolen med isbading på timeplanen

De skal bli vant til norsk natur, Morellbakken-elevene, her på isbading i Trollvann. Foto: MORELLBAKKEN SKOLE

– Litt av en energiboost man får etter et isbad, forteller lærer Sondre Valen-Sendstad fra den spesielle skoledagen, fredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2019 kl 21:52

TROLLVANN: Fredag var det klart for isbading, for elevene ved Morellbakken ungdomsskole på Grefsen.

Lærer Sondre Valen-Sendstad forteller:

– Dette er en del av opplegget rundt valgfaget natur, miljø og friluftsliv ved Morellbakken. Ett av målene med valgfaget er å lære elevene å ferdes trygt i naturen. Isbadingen skal også være med på å gi elevene respekt, og kanskje en ny resepekt, for is på vann. Det var vel rundt 40 elever av de som var med, som isbadet i Trollvann fredag. Det er jo ikke noe tvang, forteller læreren.

Ikke som alle andre skoler, Morellbakken, med isbading. Foto: MORELLBAKKEN SKOLE

Forberedelse

Isbadingen, med dertil lærdom om å ha med seg, og få på seg, nok varmt tøy etterpå, er også en del av forberedelsen til overnattingsturen i marka, i februar.


– Da camper vi ute, men ikke for langt unna Sognsvann heller, forteller læreren, og at det er på fjerde året med isbading og utecamping.

Med tau

Han fortsetter:

– Det var veldig god sikring av elevene. Den andre læreren, Anders Aasen, og jeg har begge bakgrunn og erfaring fra forsvaret. Blant annet hadde alle elevene som badet tau festet på seg, da de gled ut i vannet. Vi hadde også med ispigger. Så gjaldt det å kontrollere pusten, prate underveis på vei ut i vannet og holde kontakten med elevene. Det ble litt skriking og hoing når de kom ut i vannet. Men det er litt av en energiboost man får etter et isbad!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...