Nordre Aker Budstikke

Unge gutter må møte i retten for trusler, ran og vold

To av ranene skjedde ved Tåsen t-banestasjon høsten 2018. Foto: Kristin Tufte Haga

De yngste ransofrene var bare 14 år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2019 kl 09:25

NORDRE AKER: Tirsdag starter rettssaken i Oslo tingrett, hvor syv gutter og menn er tiltalt for vold, ran og trusler, i Oslo sentrum og i Oslo vest. Det er hendelser ved blant annet Majorstuen, Smestad, Skøyen, Vinderen, Storo og Tåsen.

Dagbladet omtaler også rettsaken:

– På tiltalebenken sitter det en 16-åring, tre 17-åringer, to 18-åringer og en 22 år gammel mann. Han var den eneste som var over 18 år da forholdene de sju er tiltalt for, skjedde i september og oktober i fjor høst.
Til sammen er det listet opp 22 fornærmede i de ti punktene i tiltalen, det er listet opp hele elleve ran, en grov voldsepisode som førte til at en ung mann fikk brukket nese, ett forsøk på grov vold og fire tilfeller av voldsutøvelse, der forholdet anses som grovt. Ikke alle har vært med på alle ranene og voldsepisodene, skriver Dagbladet, med NTB som kilde.

I tillegg at to av de yngste ransofrene var bare 14 år, strafferammen for forholdene de sju er tiltalt for, er fengsel i inntil 15 år.

Slag og spark

De fornærmede skal blant annet ha blitt slått og sparket - på kropp og hode, og blitt fratatt blant annet bankkort, kontanter, dyre klær, earpods, mobiler og annet.


To av de tiltalte er hjemmehørende i Nordre Aker, og flere av hendelsene har skjedd i bydel Nordre Aker, den ene rett ved bydelsgrensen til Sagene.

Storo og Tåsen

I tiltalen omtales blant annet hendelse sent en lørdag i september i fjor, og gjelder tre av de tiltalte, i Grefsenveien og ved Storo t-banestasjon. En ung gutt skal ha blitt tatt kvelertak på, og/eller holdt fast, og fraranet gjenstander.

To andre forhold gjelder ved Tåsen:

En fredag i september, sent om kvelden ved Tåsen t-banestasjon, skal fornærmede ha blitt slått og/eller sparket gjentatte ganger på kroppen og hodet, herunder ved bruk av en jernstang. Han skal også ha blitt fraranet blant annet lommebok med kontanter, bankkort og førerkort. Seks av de tiltalte skal ha vært med på denne hendelsen.

Samme fredag, sent om kvelden ved samme sted skal annen fornærmet ha blitt truet med å bli slått og/eller sparket på kroppen og hodet, herunder ved bruk av jernstang. Fornærmede skal ha blitt fratatt blant annet lommebok, mobil, bankkort og headsett. Seks av de tiltalte skal ha vært med på denne hendelsen.


Ett av ofrene sto i vinter frem i NRK og fortalte om ranet på Tåsen t-banestasjonen. Også Nordre Aker Budstikke omtalte da saken. Tiltalen mot de syv ble tatt ut allerede i april. Da ønsket de tiltaltes advokater ikke å uttale seg om saken. Én av de tiltalte nektet den gang straffskyld.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...