Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Utdanning i Håvards navn

Håvard Vederhus ble drept på Utøya 22. juli 2011. Bildet er tatt ved Grefsen videregående skole i forbindelse med at han tiltrådte som leder av Elevorganisasjonen i 2008. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Et minnefond i Håvard Vederhus' navn, Oslo AUF-lederen fra Kjelsås, gir ungdom i Tanzania utdanning, fem år etter 22. juli.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2016 kl 17:34

OSLO: 22. juli er det fem år siden 77 mennesker ble drept den 22. juli ved Regjeringskvartalet og Utøya. I en Facebookpost i gruppen "In memory of Håvard Vederhus" har et minnefond i Håvards navn blitt opprettet.

Håvard Vederhus fra Kjelsås var 21 år og leder i Oslo AUF i 2011. I 2008 ble han tidenes yngste leder av Elevorganisasjonen.

Minnefondet ble opprettet i hans navn for å gi foreldreløse ungdommer i Tanzania støtte til høyere utdanning.

– Håvard var opptatt av utdanning som middel til forbedring i samfunnet. Som foreldre vil vi takke alle som har bidratt til fondet dette første året. For oss gir det mening å hedre minnet til Håvard ved å gi ungdom i Tanzania rett til utdanning, skriver foreldrene Kirsten Vesterhus og Alf Vederhus på Facebookgruppen "In memory of Håvard Vederhus".

Ingen har fylt tomrommet etter Håvard

Minnefondet etter Håvard ble etablert før jul i 2014. I løpet av det første året hadde fondet vokst opp mot 300.000 kroner. I forbindelse med Håvards bursdag i november i fjor ble den første tildelingen på 106.500 kroner fra minnefondet gitt ut i studiestøtte til unge i Tanzania.

Formålet med Utdanningsfondet er å gi foreldreløse og fattige ungdommer, som er knyttet til Ilula Orphan Program i Ilula i Tanzania, økonomisk støtte til yrkesopplæring eller høyere utdanning, skriver IOP Norge på sin hjemmeside.

Ingen har fylt tomrommet etter Håvard, forteller hans beste venn, Anders Palerud (28) til TV2.

– Det er når jeg har lyst til å ha det skikkelig gøy at jeg savner Håvard mest. Å drikke vin, gå ut og ha det skikkelig gøy sammen. Håvard var overalt. Han var en fest, med en grusom sangstemme, en fantastisk latter og en helt elendig musikksmak. Han var seg selv, fullt ut.

Minnefond til Håvard

Les mer om fondet og hvordan du kan bidra her.

Over 1600 barn og unge har fått støtte til skolegang via IOPs fadderprogram.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...