Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Utdanningsetaten hørte ikke på Disen-protester

Utdanningesetaten har bestemt seg: Inntaksområdene til Disen skole endres. 18 elever bor på adressene som fra 2016 må til Årvoll- Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Utdanningsetaten har bestemt seg for nye skolegrenser. Disse adressene flyttes fra Disen til Årvoll skoles inntaksområde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2015 kl 09:42

NORDRE AKER: Utdanningsetaten offentliggjorde i uken som gikk de nye skolegrensene. I følgebrevene som nå sendes ut oppsummerer de innspill og begrunnelser.

På grunn av elevveksten i Osloskolen har Utdanningsetaten foreslått at skolegrensene til 29 skoler endres fra høsten 2016. I Nordre Aker er det primært elever som i dag bor i inntaksområdet til Disen skole som ble rammet av UDEs førslag til nye skolegrenser.

Både foreldre, driftsstyre og lokalpolitikere har argumentert mot flyttingen av flere adresser fra Disen til Årvoll skole. 40 Disen-foreldre møtte opp da bydelsutvalgets arbeidsutvalg behandlet forslaget til nye skolegrenser i oktober.

LES OGSÅ: Her danser de på Disen: – Det handler om å ta vare på hverandre

Permanent løsning på midlertidig problem

Skolens kapasitetsutfordringer fører til at det er elleve flere skolestartere i 2016 enn de 84 elevene Disen skole har plass til (18 bor innenfor inntaksområdet som er foreslått endret).

I perioden 2017-2020 vil skolen imidlertid kunne ta i mot elevene som bor i disse områdene, hevder foreldreutvalget og driftsstyret på skolen. Dermed vil i alt 62 elever i årene 2016 til 2020 bli flyttet til Årvoll skole, selv om Disen egentlig har kapasitet, mener utvalgene.

– Dette er et forsøk på en permanent løsning på en midlertidig utfordring, skrev skolens driftsstyre i et brev til UDE, og la til at de anbefaler at utfordringene i 2016 løses ved enkeltvedtak.

Denne vurderingen er ikke UDE enig i. I vedtaket skriver de at forventet tilflytting til Disen vil føre til økt elevvekst, og at skolen ikke vil ha kapasitet til alle elevene som sokner til skolen fra 2017.

De skriver også at arbeidet med skolebehovsplanen har vist at det ikke er mulig å utvide Disen skole. UDE avviser også foreldreinnspill om å flytte skolegrensene til Grefsen eller Kjelsås skoler, at det er kronglete å kjøre til Årvoll skole fra Disen-siden, eller bekymringer for ungdomsskolekapasitet, fordi grensene til områdets ungdomsskoler ikke er vedtatt ennå.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg dritings

Følgende adresser flyttes fra Disen skole til Årvoll skole

Slik flyttes områdene fra Disen til Årvoll skole. (UTDANNINGSETATEN)

  • Christian Schous vei 1-9999, 2-6, 14-9998
  • Disengrenda 1-7, 2-8
  • Frennings vei 1, 2
  • Kolderups vei 15-9999, 10-9998
  • Lofthus terrasse 1
  • Lofthusveien 3-45, 8, 16, 22-24, 28-48
  • Sophus Aars vei 1-9999, 2-9998
  • Tonsenveien 1-21, 16-28

Endringene gjøres gjeldende for elever som starter på 1. trinn høsten 2016, og som skrives inn høsten 2015. Dersom noen flytter inn i området, gjelder nytt inntaksområde fra beslutningsdato for alle årstrinn.

Her (ekstern lenke) finner du brevene Utdanningsetaten har sendt ut til skolene, med alle begrunnelser og beslutninger i saken.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...