Nordre Aker Budstikke

Utenriksministeren talte til sine egne i Nordre Aker

Leder for Nordre Aker Høyre og lokalkandidat til Oslo Høyres stortingsliste, Erik Kreyberg Normann, sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide onsdag kveld. Foto: Alexander Johnsen

Onsdag holdt Nordre Aker Høyre medlemsmøte, med celebert besøk. Hit kom nemlig en av Norges mektigste kvinner, utenriksminister Ine Eriksen Søreide for å tale til sine partifeller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Onsdag kveld var bydelsutvalgssalen i Nydalsveien 21 relativt tettpakket. I hvert fall så tettpakket man kan gjøre det samtidig som man tar hensyn til smittevernreglene. Og grunnen – den var et foredrag fra Utenriksminister Ine Eriksen Søreide, samt påfølgende uravstemning for Nordre Aker Høyres medlemmer til Oslo Høyres stortingsliste.

Utenriksministeren talte om aktuelle temaer, alt fra USA og Donald Trump til internasjonalt samarbeid og handel, pandemi og demokrati. Etter foredraget tok statsråden seg god tid til spørsmål, og svarte utfyllende på spørsmål om blant annet nordisk forsvarssamarbeid, Norges forhold til Russland samt hvordan Brexit kan påvirke Norge.

Utenriksministeren svarte Nordre Aker Budstikke

På vei ut døren rakk Nordre Aker Budstikkes utsendte å stille ministeren to spørsmål.

– Hva er du mest fornøyd med fra statsbudsjettet som ble lagt frem i dag?

– Fra mitt eget departement er jeg fornøyd med økningen i humanitært budsjett, hvor det er foreslått en økning på 115 millioner kroner slik at man får et samlet humanitært budsjett på 5,5 milliarder kroner for 2020. Med det har det humanitære budsjettet aldri vært større, forklarer Søreide.


Utenriksminister Ine Eriksen Søreide talte for Nordre Aker Høyre onsdags kveld. Foto: Alexander Johnsen

– Hva tenker du om den store motstanden i Oslo mot Helse Sør-østs planer for nytt Oslo Universitetssykehus på Gaustad?

– Det tror jeg ikke jeg skal tenke noe særlig om, smiler utenriksministeren, før hun måtte videre.

Nordre Aker Høyres kandidat til Oslo Høyres stortingsliste

Etter foredraget fra utenriksministeren skulle Høyre-medlemmene stemme. Leder for Nordre Aker Høyre og lokalkandidat til Oslo Høyres stortingsliste, Erik Kreyberg Normann, var til stede og tok seg tid til en prat med avisen.

– Det jeg tenker blir det viktigste for beboerne her i området fremover er å sikre utviklingen av bomiljøet, at det blir en fornuftig utvikling av boligutbyggingen. Da må man også sørge for å ha med den nødvendige infrastrukturen, som for eksempel for buss, vei og sykler. Jeg etterlyser en helhetlig plan for fortetting.


– Hva slags tanker har du om eget kandidatur?

– Jeg har hele mitt yrkesaktive liv fra helse og sosialbransjen, hvor jeg blant annet har vært administrerende direktør for Ullevål universitetssykehus, sykehuset Buskerud og for Akershus universitetssykehus. Jeg er opptatt av at man skal ha et system hvor helse- og sosialbransjen samarbeider godt med NAV, som er noe jeg har jobbet med tidligere.

– Jeg opplever at det er for stor avstand mellom NAV og helsetjenesten. Det er på dette feltet jeg har mye faglig erfaring og kunnskap, avslutter Normann.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...