Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Utfordringer i kø!

Vi kom oss gjennom budsjettprosessen i desember og har nå et budsjett som det skal bli utfordrende å leve opp til. Det som traff Nordre Aker bydel ha...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2006 kl 11:54

Vi kom oss gjennom budsjettprosessen i desember og har nå et budsjett som det skal bli utfordrende å leve opp til. Det som traff Nordre Aker bydel hardt i 2005, var jo oppveksten av tre store hybelhus (i Lillo og Tåsen-områdene), og kostnadene som fulgte med det. Et betydelig antall sosialklienter hadde plutselig fått adresse Nordre Aker, og vi skulle betale regningen uten å ha fått midler til det fra kommunen. Klientene kom fra andre bydeler og fra andre deler av landet. Sosialregnskapet vårt este ut over budsjettrammene, og vi fikk et underskudd på 15 mill.kr i løpet av relativt kort tid. Underskuddet bærer vi med oss videre, sammen med kostnadene de nye klientene medfører i 2006, hvis ikke noe blir gjort. Refusjonen vi får fra kommunen kommer for sent og utilstrekkelig.

Heldigvis har vi en våken administrasjon som tok opp saken sentralt, og vi håper nå at vi får til et forlik hvor andre bydeler og kommuner tar ansvar for sine klienter.

På den ikke-sosialistiske siden hadde vi møter med våre foresatte i Byråd og Bystyre, og møtte forståelse for at massemigrasjoner over bydelsgrenser (som et resultat av griskheten til noen eiendomsbesittere) ikke kan aksepteres. Ett av hybelhusene opererte totalt ulovlig og vil nå bli avviklet. De to andre vil fortsette, men i mer ordnede former.

I februarmøtet i Bydelsutvalget var det tverrpolitisk enighet om at utkjøring av masse fra det nye høydebassenget i Vettakollen må skje korteste veien til Slemdalsveien, og ikke i omvei via Sogn og Gaustad-området. Det blir galt å bruke 10 mill.kr ekstra til å forlenge tunnelen østover (til nabobydelen Nordre Aker!) og derved også måtte frakte ut 35% ekstra masse. Vestre Aker bydel har garantert et annet syn på saken. Den blir avgjort i Oslo byutviklingskomite i 2. kvartal, regner jeg med.

Nordre Aker er blant bydelene som vokser raskest i folketall. Nye leiligheter har "skutt opp" på Sogn, Grefsen og Kjelsås. Det kommer også flere innflyttere i Nydalen, på Frysja og Kringsjå. Dette legger press på kapasiteten i skoler, barnehager og på andre tjenester. I tillegg har fødselsratene nådd et gledelig rekordnivå. Vi bygger ut barnehager fortere enn noen gang, og har allikevel problemer med å holde følge med utviklingen! Bydelsutvalget har gjort klart hva vi anser som viktige parametere i områdeanalysen for Frysja-området. I møte med kommunens Utdanningskomite ba vi om å få skole i Nydalen, og har berettiget håp om å få det. Manglende skolekapasitet i Ullevål- og Kjelsås-området ble samtidig påpekt.


Ellers er vi i Fremskrittspartiet pådrivere for å få til et ringbuss-system i bydelen (Kjelsås- Grefsen- Solemskogen – Storo- Nordberg - Korsvoll) Vi slutter fullt opp om Eldrerådets forslag som skal bidra til at folk i bydelen får bedre adkomst til andre deler av byen. I dag er det lange gangavstander til offentlig kommunikasjon for et område med flere tusen mennesker.

Ellers vil jeg benytte anledningen til å gi honnør til bydels-administrasjonen. Når budsjettkuttene har kommet, har administrasjonen vært de første til å stramme eget belte, slik at mest mulig av pengene skal gå til brukerne av tjenestene som bydelen yter. Den sentrale administrasjonen er nå godt under halve størrelsen av det våre gamle bydeler Sogn og Grefsen-Kjelsås ville hatt (samlet). Ute på tjenestestedene arbeides det hardt og uselvisk. Nivået av klager fra brukerne er på rekordlavt nivå. Dette vitner om en brukerorientert ledelse og stab som jobber effektivt til bydelens beste. Måtte det fortsette slik!

Tor Løken

BU-politiker (FrP)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...