Nordre Aker Budstikke

Tuva (16):

Utklasset konkurrentene

Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn Ski går virkelig fort på ski. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn med god margin i søndagens Norgescup for juniorer. David Thorvik fra Kjelsås kom på en sterk 2. plass i eldste gutteklasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2020 kl 19:29

HOLMENKOLLEN: Regnet lavet ned, og hele natta ble brukt for å i det hele tatt kunne gjennomføre skirennet i nasjonalanlegget. Det blåste friskt, men iherdig jobb fra Kjelsås og de andre arrangørklubbene gjorde at helgas Norgescup i langrenn for juniorer kunne avslutte som planlagt søndag.

De lokale utøverne lot seg ikke skremmende av utradisjonelt februarvær og bet godt fra seg.

- Flotte bevegelser

Førsteårsjuniorene i 17-årsklassen var først ut, og de første gikk ut i morgendiset i Holmenkollen klokka åtte.

- Jeg synes hun går godt på ski med store, flott bevegelser. Ikke noe stress, det ser ut som det er kontrollerte bevegelser. Fantastisk framdrift på det hun gjør.

Det kommenterte Skiforbundets Pål Rise på direktesendingen da Tuva Anine Brusveen-Jensen fra Lyn og Tåsen passerte underveis. Selv er han tidligere landslagsløper i skiorientering og nå bosatt på Gaustad.


Da gikk hun inn til ledelse ved passering, 25 sekunder foran toeren tidlig i løpet. De antatt beste startet først.

- Veldig fornøyd

Ledelsen holdt helt til mål, og hun hadde god margin til andreplassen. 50 sekunder skilte de to plassene i klassen, som totalt hadde 121 startende.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet. Planen var å starte rolig så jeg skulle ha krefter igjen til slutten, for jeg visste det var mange motbakker det ikke hadde vært lurt å ha syre i hele veien. Planen fungerte veldig bra, oppsummerte hun på direktesendingen til Skiforbundet.

Hun var 56 sekunder raskere enn beste jente i klassen for de ett år eldre jentene. Den eldste juniorklassen gikk fem kilometer lengre.

Andre seier

Seieren søndag på 10-kilometeren var den andre denne helga. Fredag vant hun også, men ikke med like stor seiersmargin. 16-åringen var syv sekunder foran Ingeried Vadder fra Morgedal.


Tiden klarte ingen av de ett år eldre konkurrentene å matche, og tre år eldre Helene Marie Fossesholm var den eneste som gikk fortere i Kollen-løypene fredag.

Sisteårsjunior Helene Marie Fossesholm (18) var den eneste som gikk raskere enn førsteårsjunior Tuva Anine Brusveen-Jensen i Holmenkollen fredag. Her er Fossesholm under ski-NM tidligere denne måneden. Foto: Christian Fredrik Borg

Lørdag var Tuva uheldig og falt i sprinten, men kom likevel på en femteplass.

- Sånn kommer man seg fort over. Det var bare å legge det fra seg, sa hun til Skiforbundet.

Den snøfattige vinteren skaper utfordringer for skiløperne.


- Det blir litt løping også, det tror jeg er viktig, forteller hun og legger til at det også blir litt styrke.

God laginnsats

I jenter 18 ble Lyn-jentene Astrid Arnesen og Hanna Eckhardt Andersen henholdsvis nummer 16 og 18. Theresa Fürstenberg ble nummer 25 i samme klasse.

I eldste jenteklasse, kvinner 19/20, ble Kjelsås-trioen Nora Sanness, Sigrid Leseth Føyen og Karianne Olsvik Drengerud nummer ti, elleve og tolv. Runa Nykklemo Ulvang plasserte seg som nummer 14 og Nora Edelsdatter Galåen som nummer 30.

David Thorvik fra Kjelsås viste seg godt frem i Norgescup for juniorer i helgen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I menn 17 år var det lokale løpere fra både Lyn og Kjelsås, men ingen topp 30.


Petter Bakken og Arman Saastad Haugan ble henholdsvis nummer 16 og 30 i 18-årsklassen for guttene.

David Thorvik ble nummer to i eldste gutteklasse. Edvard Sandvik fulgte opp med 13. plass og Iver Wang Johansen endre på 22. plass søndag. Thorvik ble også nummer tre fredag.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...