Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Utnytter smutthull i småhusplanen

Om småhusplanen gjelder for din tomt, kan det likevel bygges blokker på nabotomta

Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Selv om småhusplanen gjelder for din boligeiendom, så kan det likevel bygges blokker på nabotomta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2013 kl 13:55

KJELSÅS: Det kan skje for naboene til Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås. Skolen ønsker å selge deler av tomten til boligformål. Siden tomten i dag er regulert til skole, så gjelder ikke automatisk småhusplanen for tomten som blir utskilt til boligtomt.

- For oss naboer synes det helt opplagt å la Småhusplanen også gjelde for den nye tomta. Både bydelsutvalget, naboene og plan og bygningsetaten har påpekt dette under saksbehandlingen, sier talsmann for Rønningen-naboene i nord, Dag Wang.

Han fortsetter:

- Bystyret har nettopp strammet inn på småhusplanen. Nå kaster det samme organet seg over det første smutthullet de finner, sier talsmann for Rønningennaboene, Dag Wang.

Opposisjonen vurderer blokker

Det var i byutviklingskomiteens behandling av forslag til reguleringsplan for utbygging av og boligbygging ved Rønningen Folkehøgskole, at opposisjonen ønsket en vurdering av å også innlemme to blokker på fem etasjer i boligprosjektet. Med Ap, SV, Frp og Miljøpartiet de Grønne utgjør dette flertallet i bystyret.

De to blokkene kommer i tillegg til de rundt 35 foreslåtte rekkehusene i tråd med et tidligere forslag (2011) fra ARCASA arkitekter AS for Rønningen Folkehøgskole/Norges KFUK-KFUM.

Plan- og bygningsetaten ønsket ikke å gå videre med dette forslaget. Etaten skrev blant i saken: «Foreslått bebyggelse virker helt fremmed i området. Det er ingen forhold i området som tilsier en så høy utnyttelse eller denne typen bebyggelse ...»

I brev fra etaten til byrådsavdeling for byutvikling skriver også etaten: «Forslagsstiller må følge småhusplanens bestemmelser og intensjoner hvis man velger å gå videre med en kommersiell boligutbygging ...»

Revidert forslag

Forslagsstiller fulgte så senere opp med et revidert utbyggingsforslag - 35 rekkehus uten blokker.

Byrådet, ved Høyre, Venstre og Krf, mener fortsatt at kun rekkehus er det beste alternativet.

- Byrådet mener det er best og mest naturlig å la ny bebyggelse være i samsvar med i eksisterende boligbebyggelse og i tråd med småhusplanen. I tillegg mener byrådet at en utnyttelse på 24% er tilpasset infrastrukturen, og også i tråd med småhusplanen, i motsetning til det som nå ønskes utredet på hele 30 prosent utnyttelse, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

- Dette området er jo heller ikke noe typisk knutepunkt-område og har ikke veier eller en kollektivdekning som skulle tilsi en høyere grad av fortetting, sier byråden.

- Betyr dette at hvis «nabotomta» ikke er regulert til bolig og innunder småhusplanen, så kan man nesten forvente seg «hva som helst»?

- Det er bystyret som avgjør arealbruken og utnyttelseagraden etter åpne høringer og demokratiske prosesser, svarer byutviklingsbyråden.

- Et smutthull i småhusplanen som burde vært «tettet»?

- Småhusplanen gir de områdene som er regulert av den større forutsigbarhet. Arealbruk kan i et demokrati alltid endres.

- Blir det eventuelt ny offentlig høring?

 - Ja, ettersom det forslaget de andre partiene fremmer ikke har vært på offentlig ettersyn og nødvendigvis har andre og større konsekvenser enn byrådets forslag, ifølge Folke Fredriksen.

Protesterer på adkomst

Rønningen-naboene i nord har også protestert kraftig på den foreslåtte boligadkomsten, via friområdet Langsetløkka og inn Langsetveien, og i henhold til det opprinnelige byrådsforslaget.

Opposisjonen støtter også dette forslaget.

- Politikerne tar ikke trafikksituasjonen på alvor. Med utkjøring i nord vil situasjonen i et allerede vanskelig område bli enda verre. Det vil også gi en ekstra miljøbelastning fordi bilistene må kjøre en unødvendig kilometer rundt planområdet, sier nabo Wang.

- Avkjørsel over Rønningens egen tomt ville løst dette, avslutter han.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...