Nordre Aker Budstikke

«Utrolig deilig å gå et renn, der tiden ikke er viktig»

Folkefest på Kollbanen torsdag. Populære Telenorkarusellen snurret i gang, med rundt 1000 barn i løypa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:03

NORDBERG: Nesten 1000 barn og like mange voksne gjorde Telenorkarusellen torsdag til
en folkefest på Kollbanen, og bare blide fjes.

Naborenn

Telenorkarusellen arrangeres i samarbeid mellom klubbene Lyn og Koll. 24. januar ble årets første Telenorkarusellen i regi av disse to klubbene, arrangert i Sognsvann Snøpark på Kringsjå, av Lyn. Torsdag inviterte Koll tilbake.

Alle i aldersgruppen 6 til 13 år i de to klubbene bytter ut vanlig trening, med et uformelt renn i hyggelige rammer disse to kveldene. Også noen barn helt nede i fireårsalderen var med på torsdag. Karusellen, som er et samarbeid mellom skiforbundet, Telenor og lokale arrangører, er et av mange viktige grasrotarrangementer.

– Morsommere uten tidtaking

Alle går med startnumre, men ingen tidtaking. En av mange som deltok torsdag var Even Ødegårdstuen. 12-åringen som går for Koll synes det er vel så moro uten tidtaking.

Even Ødegårdstuen (12) synes det deilig å slippe å tenke tid i rennet i regi av Telenorkarusellen. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG


– Det er utrolig deilig og morsomt å kunne gå et renn hvor ikke tiden er viktig. I mange renn blir det ofte det, men her går vi klubbkompiser og venner på tvers av klubber uten å tenke på hvem som er først over mållinja. Det blir annerledes, man trenger ikke bekymre seg for å komme sist, sier Even til lokalavisa.

– Langrennsportens fremtid

Løpsleder Fridtjof Scheie i idrettslaget Koll mener Telenorkarusellens konsept absolutt er med på å utvikle og beholde morgendagens helter i skisporet.

– Det er en tanke bak det å ikke ha tidtaking. Flere blir i miljøet og og vi vet at mange ser på dette rennet som et høydepunkt i løpet av sesongen. At rennene er lavterskel; uten tidtaking, med premier til alle, bolle og saft i mål og heiing langs løypene, er viktige faktorer. Fokuset blir ikke på hvem som vinner, men at alle skal ha det gøy, forteller løpsleder Scheie til Nordre Aker Budstikke.

Løpslederne Fridtjof Scheie (venstre) og Gudmund Holte i Koll. FOTO: Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Medløpsleder Gudmund Holte deler også Scheies syn på rennene, i tillegg trekker han frem at slike renn er miljøskapende for samholdet i klubbene, men også på tvers av klubbene.


– Utrolig moro er det også at så mange deltar og også foreldre som lager god stemning i løypa, legger Holte til.

Neste år er det Holte som skal være løpsleder. Et stort ansvar, mener han selv.

– Fridtjof har gjort dette i syv år, med en imponerende innsats i år. Jeg gleder meg til å videreføre i hans ånd. Men det blir som å hoppe etter Wirkola. Rennene er utrolig viktige i nærmiljøet, smiler Holte i arrangørklubben Koll.

I mål venter bolle og saft til alle. Og selvfølgelig er det premier - til alle som deltar:

– Utrolig godt med bolle, forteller en av de mange slitne barna i målområdet.

Borte bra, men hjemme best

Løypene på Kollbanen er ordentlige skogsløyper. Mesteparten av konkurranseløypa går i skogen, men det er også runding og start inne på selve Kollbanen. Tidligere år med snøfattige vintre har det blitt avlyste og flyttede renn. Uten produksjon av kunstsnø, er det ikke alltid natursnø er tilstrekkelig for skiforholdene, men i 2017 så ble løsningen å hente kunstsnø som var måkt bort fra bandybanen.

I år kunne rennet igjen gå på natursnø, som i fjor.

Populære Telenorkarusellen. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

– Mange synes det er fantastisk å kunne gå i andre løyper enn ellers, så å kunne arrangere her er en drøm som går i oppfyllelse. Ikke minst synes Koll-løperne at det er gøy å gå på hjemmebane, avslutter Scheie til lokalavisa.

Orgeltramp og fyrverkeri?

Allerede neste uke arrangeres det et nytt uformelt renn i regi av Koll, på Kollbanen. Da med orgeltramper, slalåmutfordinger og andre skikrosselementer som en del av løpet. Heller ikke da blir det tidtaking:

– Tradisjonelt kommer mange, også de som ikke går på ski, for å være med på et uformelt kult renn her. Pølser, saft og premier i mål, inviterer løpsleder Esten Koren.

Om det blir fyrverkeri som tidligere år er eller ei vites ikke, men uansett blir det et artig renn, lover løpslederen - mer om arrangementet her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...