Nordre Aker Budstikke

Utvider planområdet for sykkelveien

Syklister og gående om hverandre forbi Disen Borettslag i 2016, på vei opp og ned til sentrum. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Statens vegvesen skal oppgradere gang- og sykkelveien som blant annet går langs Muselunden, og varsler utvidelse av planområdet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ÅRVOLL/DISEN: Våren 2019 varslet Statens vegvesen oppstart av arbeid med reguleringsplan for ny sykkelvei med fortau langs Riksveg 4 (Rv 4) ved Bjerke og langs Muselunden, mellom Årvoll skole og Sinsenkrysset.

Nå varsler Vegvesenet, gjennom Plan- og bygningsetatens plankunngjøring, utvidelse av planområdet. Detaljreguleringen ligger ute til ettersyn, med uttalelsesfrist 25. november.

«Bakgrunn for utvidelsen er at det igjennom planarbeidet og avklaringer med Oslo kommune har blitt sett behov for mer areal for å sikre gode og naturlige tilkoblinger mot omkringliggende anlegg.

Hensikten med utvidelsen og prosjektet i sin helhet er å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for gående og syklende langs Rv.4,» skriver Vegvesenet i kunngjøringen.

Opplevdes utrygt

Strekningen Årvoll skole–Muselunden er en del av Statens vegvesenets hovedsykkelrute langs Rv 4 Trondheimsveien. I 2016 skrev Nordre Aker Budstikke om at beboere i Disen Borettslag ved Muselunden var engstelige for å bruke gang- og sykkelveien fordi syklistene holdt høy hastighet der.


– Når det gjelder de utfordringer som blir videreformidlet fra beboere i området, er dette noe vi erkjenner. Vi har tidligere utbedret deler av strekningen, og i Plan for nytt sykkelnett i Oslo ligger det planer for utbedring av hele strekingen mot 2025, sa Christian Claussen, sykkelkontakt i Oslo for Statens vegvesen til avisen for tre år siden.

Minimere konfliktnivået

Hensikten med arbeidet som nå er i gang, er å utvide dagens gang- og sykkelvei til sykkelvei med fortau.

Statens vegvesen skriver dette om bakgrunnen for tiltaket:

«Det er et høyt antall syklister og fotgjengere på strekningen, og det er et stort behov for å skille gående og syklende. For å nå målene om økt sykkelandel må det tilrettelegges og andelen syklister må dobles. Da er det viktig å skille gående og syklende for å minimere konfliktnivået mellom disse trafikantgruppene. Strekningen er også skoleveg. Strekningen er en del av sykkelrute Rv 4, og er prioritert i 2025-nettet i plan for sykkelveinett som ble vedtatt av bystyret 23.05.2018. Prosjektet vil også berøre bussholdeplass Bjerke, retning sentrum nord for krysset. Denne bussholdeplassen betjenes i dag av flybussen og en mindre oppgradering påregnes.»

Det nye, utvidede planområdet.


Det opprinnelige planområdet, før utvidelsen.

Saken kan følges i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...