Nordre Aker Budstikke

Valfartet til løypene:

– Måtte benytte anledningen!

Ida (7) og Emil (12) Tjessem Smeland var lørdag på vinterens første skitur med far Knut Smeland. Foto: Nordre Aker Budstikke

Mange benyttet muligheten til en skitur den tredje helgen i advent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2020 kl 08:48

NORDMARKA: – Det var kjempefint! Vi måtte benytte anledningen når det endelig har kommet litt snø, sier Knut Smeland.

Nordre Aker Budstikke møtte Smeland, som bor på Nordberg, sammen med barna Ida (7) og Emil (12) Tjessem Smeland ved Frognerseteren i 11-tiden lørdag.

– Kaotisk

– Det var overraskende bra med snø og fine forhold. Det var det nok flere som har tenkt, for det var mye folk, sier han.

For det er som familiefaren skisserer. Mange hadde planer om å teste skiene den tredje helgen i advent. Bilkøen snirklet seg oppover Holmenkollveien og mange måtte vente lenge i håp om å kapre en ledig parkeringsplass.

Veiarbeid og mange skilystne Osloborgere bidro til kø ved Frognerseteren lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg


– Det var litt kaotisk, men vi hadde flaks og fant parkering med en gang, sier Smeland.

Flere melder også om køgåing i løypene.

Vinterens første

Familiefaren forteller:

– Det er jo ikke så mange alternative utfartstender ennå. Når alle skal ut, blir det slik, sier han med et smil om munnen.

Parkeringsplassene var fulle allerede tidlig på formiddagen. Foto: Christian Fredrik Borg


Også datteren Ida på syv år koste seg.

– Det var veldig gøy å gå på ski igjen og første gang denne vinteren.

Ida (7) og Emil (12) Tjessem Smeland var lørdag på vinterens første skitur med far Knut Smeland. Foto: Nordre Aker Budstikke

Preparerer også søndag

– I høyden venter julestemningen! skriver Nordmarka-sjef i Bymiljøetaten, Knut Johansson, i en løypeoppdatering.

Han fortsetter:


– Vi prepper både til lørdag og søndag om det ikke blir radikalt væromslag. Smøremessig er vi i området rundt null og nysnø, så temperatur og struktur på snøen må sjekkes.

Vinterlige forhold og mange på tur ved Øversetertjern lørdag formiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...