Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

Arbeiderpartiet garanterer å bygge ny barnehage i Bråtenalleen

Bråtenalleen barnehage brant i 2011. Arbeiderpartiet garanterer at det bygges ny barnehage på tomta om de kommer i posisjon. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Både Nordre Aker og Oslo Arbeiderparti garanterer at et nytt byråd vil gjenreise Bråtenalleen barnehage, og at midler til prosjektering vil bli lagt inn allerede i budsjettet for 2016, skriver Sissel Ambjør i Nordre Aker Arbeiderparti.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2015 kl 09:06

1.desember 2011 brøt det ut brann i Bråtenalleen barnehage på Grefsen. Bygningene ble nesten totalskadet. 74 barn i alderen ett til seks år fordelt på fem ulike avdelinger sto uten barnehageplass. Nye løsninger ble funnet i bydelen, men med lengere reisevei og en ny hverdag både for barn og foreldre.

Det er snart fire år siden brannen. Fortsatt ligger tomta der. Tom og forlatt. En meningsløshet i seg selv i en bydel som roper etter ledige arealer for å møte befolkningsveksten.

Det borgerlige byrådet har vedtatt at Bråtenalleen ikke skal gjenåpnes, og diskusjonen har gått om salg av tomta til private aktører. Argumentet er at bydelen allerede har tilnærmet full barnehagedekning, og at det derfor ikke er behov for flere plasser i Nordre Aker.

Arbeiderpartiet forplikter seg ved dette valget til å bygge 3000 nye barnehageplasser i Oslo

Påstanden om full dekning er svært diskutabel, men uansett er jo dette en ubegripelig kortsiktig tankegang. Høyres skolebyråd Anniken Hauglie har uttalt at det ikke blir bygd flere barnehager i bydeler med full dekning. Alle snakker om den veldige befolkningsveksten i Oslo de nærmeste årene. For Nordre Akers del forteller prognosene at bydelen vil vokse fra de nåværende 50.000 innbyggere til 70-75.000 i løpet av de neste 25 årene. Dette vil selvsagt også utløse et stort behov for flere barnehageplasser.

Både Nordre Aker og Oslo Arbeiderparti garanterer at et nytt byråd vil gjenreise Bråtenalleen barnehage, og at midler til prosjektering vil bli lagt inn allerede i budsjettet for 2016.

Deretter vil det bli hurtig framdrift i forbindelse med selve byggingen. Arbeiderpartiet forplikter seg ved dette valget til å bygge 3000 nye barnehageplasser i Oslo i løpet av kommende fireårs-periode nettopp for å møte veksten som vil komme.

Finansieringen skal skje gjennom øremerking av de midlene kommunen får inn i forbindelse med innføring av en moderat eiendomsskatt. For Arbeiderpartiet er dette en stor investering for å ivareta fellesskapets interesser. For andre er det en beskjeden personlig kostnad.

Sissel Ambjør
5. kandidat på Nordre Aker Arbeiderpartis bydelsutvalgsliste

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...