Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Få tilbake 55-bussen»

Med et skifte av byråd kan Nordre Aker Arbeiderparti garantere at 55-bussen vil bli fulgt opp i Rådhuset, skriver Terje Olav Moen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi opplever rett og slett vrangvilje fra Ruters side. Det sittende byrådet har hele tiden spilt på lag med Ruter og deres nedleggelse av bussrute 55, skriver Arbeiderpartiets bydelsutvalgskandidat Terje Olav Moen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Ruters bussrute 55 til Lillo terrasse ble nedlagt for to år siden, og fjernet da et viktig busstilbud for bydelen. Det har vært to vanskelige år for mange beboere i nærområdet. Avstanden til annen kollektivtransport er blitt lang og bratt, ikke minst for eldre og beboere med bevegelsesproblemer.

Vi i Nordre Aker Arbeiderparti har mottatt svært mange henvendelser fra lokalbefolkningen, som har bedt oss gjøre alt vi kan for å få bussen tilbake. Mange snakker om å flytte, fordi de har mistet muligheten til å komme seg ut. Et enstemmig bydelsutvalg har da også arbeidet aktivt overfor Ruter og byrådet for i alle fall å få en minibuss for å dekke det mest nødvendige transportbehovet.

Vi mener at det her må tas mer hensyn til lokale forhold som brukernes alder og tilgang til holdeplasser enn det som er vanlig

Men dessverre - Ruter har vist liten samarbeidsvilje tross gjentatte henvendelser fra oss. Argumentene for fortsatt nedleggelse har vært forskjellige. Noen ganger har vi fått høre at det ikke er trafikkgrunnlag, andre ganger at avstanden til andre forbindelser er innenfor de 600 meter Ruter setter som er norm for avstand mellom hjem og stoppested, og videre at det ikke finnes en forsvarlig snuplass ved endestasjonen. Når det gjelder det siste er forøvrig Grefsen skole positive til at en snuplass kan bygges på skolens område. Men heller ikke dette har fått Ruter til å forandre mening.

Vi opplever rett og slett vrangvilje fra Ruters side og liten interesse for å sette seg inn i den vanskelig situasjonen dette skaper for mange beboere. Det sittende byrådet har hele tiden spilt på lag med Ruter, og gitt sin støtte til trafikkselskapets argumenter mot gjenåpning av bussen. Vi mener at det her må tas mer hensyn til lokale forhold som brukernes alder og tilgang til holdeplasser enn det som er vanlige standarder for etablering av bussruter.

Med et skifte av byråd i Oslo ved kommunevalget kan Nordre Aker Arbeiderparti garantere at saken vil bli fulgt opp med våre partifeller i Rådhuset. Oslo kommune har full anledning til å øremerke midler til en slik bussrute, slik at Ruter ikke kan gjemme seg bak argumenter om dårlig trafikkgrunnlag for rute 55.

Terje Olav Moen
4. kandidat på Nordre Aker Arbeiderpartis liste til bydelsutvalget

MER OM 55-BUSS-SAKEN:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...